the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Friday, April 29, 2011

last paper and everything...

salam semua...
waah... da lama gila saya tak buka blog saya ni... da bersawang2 da... kalau bilik saya macam ni, memang comfirm kena saman oleh makcik kolej... haha... harap2 tak ada la kena saman... malas pula nak bayar lepas ni.... nak balik sabah da, macam mana nak datang sini balik... hehe... how are u guys doing... hope everything is fine...

i just finished answering my last paper tadi at 6.15pm.... syukur alhamdulillah, saya dapat juga habiskan diploma saya... never thought i'll be here, at the moment... well, it is true : you never know what you are capable of until you try... It was an awesome three years... it seems just like yesterday i came here... but its actually three years already... this is going to be a very hard goodbye, i can feel it... huhu... ok,stop the mushy stuff.... i dont want to trigger the sad mood...

saya sebenarnya tak tahu nak tulis apa pun... too many things in my head... faham2 la bila nak balik ni and will not come back here, so many things i want to do... i have only about a week more here... banyak benda nak settlekan... owh.... and one thing : I HATE PACKING! well every semester macam tu... tapi kali ni kurang sikit kebencian sebab hanya perlu pack... hanya akan unpack back dalam 4 to 5 months later.... haha... kalau selalu, tak sampai 2 bulan da kena unpack balik... boring nye la...  menyampah pun ada... haha... itulah saya suka balik lambat2, malas nak pack...

comfirm saya macam ni nanti... siap lompat2 lagi atas luggage tu... haha... XD

i'm going to go back to sabah on 11th May 2011... sorry la kepada kawan2 OC (orientation committee)... maaf sebab tak dapat join korang untuk orientasi kali ni... agak berat untuk menolak, tapi  tak semua yang kita nak, kita akan dapat kan...

i miss home actually... it was nearly 8 months since last i went home.... i miss my family and friends... and i really miss my mom... so, i'm going home this mother's days... :) 

esok ada workshop untuk budak part six... so maybe the last time jumpa classmate semua... ok, this is getting harder.. its hard to say goodbye... :'(



thanks for reading this... :)
p.s. start packing tonight...

Monday, April 18, 2011

last final exam

salam semua?
how you guys doing? well, nothing much for me... just finished doing the laundry... banyak baju tak basuh lagi... nak buat macam mana juga... i'm busy lately... banyak test + assignment + presentation kot... tengah2 malam buta baru nak basuh baju... haha... itu sudah menjadi kebiasaan saya... sebab malas nak berebut mesin dengan orang lain or kalau cuci tangan, tak payah nak berebut tempat dengan orang.... confirm tengah2 pagi buta tak ada orang punya... haha... 

this was my schedule for april... penuh kot... apa tak nya busy memanjang...

  • 04 april 2011 - test ecw 311
  • 08 april 2011 - test ecm 307
  • 10 april 2011 - test ecg 325
  • 12 april 2011 - presentation etr 300
  • 13 april 2011 - test ecg 335 
  • 15 april 2011 - submit project ecg 335
  • 17 april 2011 - test ecs 328 
  • 20 april 2011 - submit assignment ecg 325
saya baru ja habis test semalam... yahoo! i'm free... ok, semua sudah settle... time to fokus on my exam.. now is study week... or should i say study days... because its not for a week, just for several days.. whateverlah... janji ada... inilah masa yang ditunggu2 oleh saya... saya sangat suka study week sebab


  1. berjaga sampai lewat malam... kadang2 saya ni matahari da naik baru saya tidur... hehe... well, saya prefer study tengah malam : sunyi, sejuk, tak ada orang sangat... siang, arau ini panas, not the best time to study... 
  2. i'm free... well, free from class, test and assignment... tak payah nak fikir pasal semua tu... just fikir study je... i can free my mind... :)
  3. bangun lewat... haha... tak perlu fikir untuk bangun awal pagi... :P kecuali hari exam la... kalau paper tu pagi...
  4. fokus study... saya boleh study at my own time... whenever, wherever i want....
  5. junk food... well, study week ni to make sure diri ni berjaga, kenalah beli junk food sikit2... maggi tu comfirm la ada... mana tau tiba2 lapar ke tengah2 malam... :P  tidak lupa juga kepada nescafe.. it's help.. :)

my exam will be going on for 10 days only... tak pernah2 kot... semester2 sebelum ni 3 weeks... sekarang jadi 10 hari je untuk budak diploma... 20 to 30 april 2011... nasiblah saya cuma ada 3 paper sahaja... yang banyak paper tu kesian kot... ada yang  1 hari 2 paper... adoiyai... sakit kot... this is my exam schedule...
  • 20 april 2011 - ecm 307 (construction management)
  • 25 april 2011 - etr 300 (entrepreneurship)
  • 29 april 2011 - ecs 328 (steelwork and timber design)
banyak juga gap kan... alhamdulillah... ada la masa untuk study... i'll try my best... sambil2 kemas barang sekali... haha...

to my followers or sesiapa yang datang berkunjung ke blog saya... sorry guys, i will be unavailable for around 2 weeks... till i finished my paper on 29th april 2011... i need to focus on my final examination... memang kalau musim exam i tak online pun... but dont worry, just leave your links on the chatbox or comments so i can visit you guys later... nanti i blogwalking tempat korang pula... :)

lastly, i would like to wish my rakan2 seperjuangan good luck for this coming final examination... and tidak lupa juga kepada follower2 dan sesiapa yang juga sedang menghadapi final examination, good luck guys! selamat berjuang!


thanks for visiting and reading this... :)

Saturday, April 16, 2011

arau je pun~

salam semua!
malam ni mod sedih pula... well, this actually has been going on through out the semester... bila  semester terakhir ni, semua happy sebab nak habis diploma dah... tapi jauh di sudut hati tu, sedih... kenapa? sebab akan meninggalkan arau ni.... i was counting days... as days pass, kepala makin serabut.... sebab mana lagi memikir projek, assignment, test, exam bercampur pula dengan the thought that i will leave arau tak lama lagi...

semua orang  akan cakap, 
arau je pun...
hello! memanglah arau je pun... but kamu tau ka i spent more time here than my home for the last three years? bilik saya di hostel tu, saya da anggap macam rumah saya sendiri.... it was my second home... thats why kalau anda datang bilik saya, barang saya banyak... haha... i never brought my stuff home... kalau balik rumah, saya berlenggang ja...



tiba2 je kan sedih saya ni... actually, terbaca cik adila punya entri baru... she's my classmate actually... :) dia sedih nak berpisah dengan kawan2 lain... well, itu termasuk dalam keserabutan yang melanda diri ni juga... but actually for me, its not that strong... its more to leaving uitm arau ni... well, banyak kenangan di arau ni... i learnt a  lot here... bukan je belajar di kelas tu... tapi saya belajar tentang kehidupan ni... orang tak nampak, tapi saya tahu... 

saya kenal banyak orang kat sini... staff pun saya kenal... borak2 dengan mereka selalu... dorang pun sangat baik kepada saya... well, ia mengubat rindu pada rumah sebenarnya... how? sebab bila jauh dari rumah, duduk sendiri, asyik borak dengan kawan2 je... rasa nak cakap dengan orang yang lebih tua... i need someone older to talk to juga... that's why saya kadang2 suka borak2 dengan staff... elder ni, pemikiran mereka lain sedikit.. saya bertukar2 pendapat dengan mereka juga... nak minta pendapat pun boleh... dorang pun kadang2 nasihat2 la juga... :) 

sometimes, i wish i live near here... where i can always come visit here... sebab saya tahu, it's impossible to come after this... for convocation la kot... thank god la konvo kat sini... dulu semua orang bising tak dapat konvo di shah alam... sekarang baru anda tahu betapa bagusnya dapat konvo di tempat sendiri... saya sebenarnya tak tahu lagi plan selepas ini... i dont know where i go... sambung degree tu memang la but i dont know whether i will continue immediately or i'll work first...

ok, i'm nearly there... :)

i guess, whichever come first... both i mohon... but i will have to tahan my ear la... my mom really want me to continue immediately and if possible, she want me to sambung master... lepas tu, jadi lecturer... haiyoo... please la, saya belajar bertahun2, bersusah payah engineering ni just to be a lecturer? tak worth it la... saya berpanas berhujan and at the end  jadi lecturer je? no offence k, saya tak kata siapa2... ini my opinion... saya mau juga jadi engineer, nak rasa... even if i'm going to be a lecturer, at least saya pernah juga jadi engineer... that's  my target... tak mau la jadi lecturer yang tak ada pengalaman.... but mostly lecturer engineering ni berpengalaman, pernah kerja... hah, itu bolehla... but teaching ni, i dont think i'm good at it... tu la saya tak  mahu jadi lecturer... saya ni tak ada bakat mengajar and tak pandai mengajar orang... nanti kesian pula anak orang...and tak minat actually mengajar ni...

biarlah saya tak dapat nak vogue2 sangat kalau pergi kerja as an engineer... well, anda tahu je la kalau lecturer, bolehlah pakai lawa2, vogue2 gitu pergi kelas which is every girls' dream.... terutamanya yang bujang2, duit banyak, nak buat apa lagi? haha... kalau engineer nak pergi site, tak kan nak pakai baju kurug or kebaya kot... haha... biarla, tak penting... padahal, dalam hati... haha... xpe2, boleh vogue2 juga di luar waktu kerja... :)

macam ni la kerja nanti kot... you should see the shoes... haha...

ok, i babble lari dari tajuk... selalu macam tu... apalah azreeyah ni... fokus... ok, tinggal beberapa hari je lagi di uitm arau ni... saya tak kemas barang saya lagi ni... banyak yang kena buang and bagi orang... dulu datang sini  saya cuma bawa satu luggage besar... sekarang barang saya da berluggage2... haha... saya takkan bawa balik barang... i will leave it at makcik saya punya rumah in kedah... nak bawa semua balik naik kapal terbang memang tak mampu la... saya bawa diri je balik... :)

i wish leaving was this easy...

thanks for reading this... :)
p.s. ternampak ada temuduga proton pula kat uitm ni lepas final... macam nak try je...

Wednesday, April 13, 2011

mumbling and presentation

salam semua!
how was your day? mine was superb... nearly got a heart attack.. haha... because i fell asleep at noon till 3.30pm... and my presentation is on 4pm... so, i was like rushing and running along the way... and got to the presentation place at 4 sharp... thank god..but when i get there the group before us still not finish presenting their presentation... at least i got time to catch my breath... and watching the other group to present...while waiting, i noticed that is only one panel for the presentation... and my lecturer is not in sight... that's odd, i thought he should be there... whateverla... i dont care anymore.. the important thing is i get this presentation done... i dont want it to bother me anymore, i still got others thing to do... 

then, it's our turn... its about 4.30pm and there is a problem... we cannot present in the class the presentation held as there is other people want to use the class... there is no way the presentation postponed... i  dont want and we dont want.. so the panel asked us to find a class to present... one place come to my mind... there is a lcd projecctor in the room already... and i think nobody were using it during the time... so, we do our presentation at student affair department meeting room... it just around the corner... 

at the start, i thought the panel was kind of strict and all that... but as we go on with our presentation, she was easy going, not the one i had in mind... thank god... in the meeting room it was only us... the other group go back already as we are the last group of the day... so i feel comfortable presenting to her... i think the others are too... she also laugh with us... so she not that formal either... and i will say i enjoy the presentation... :)

when it's my turn to present, i was not that nervous...  but it was so hard to pronounce or say all the figures okay especially if its involve millions and thousands... i think i only pronounce or say some of it right... the rest i keep mumbling on it... haha... sory miss... well, i was a financial manager... all i need to present is about the money2... hehe.. i need to pronounce sooo many figures okay... i never imagined it was this hard... so i wasnt that prepare... so, whoever that have to present about figures, make sure you prepare or just have some exercise in pronouncing it... haha... well, it is a reminder from me to all of you... it was really useful... at least i know what to do next time... haha... for example,

RM 1, 843, 523

pronounce : one million eight hundred forty three thousand five hundred  and twenty three ringgit malaysia.
mumbled : one million eight hundred and forty three ringgit malaysia. oopps! wrong pronounced... so have to start it all over again...

haha... that is only one figure... try to imagine when i have to pronounce about 10 figures.. i mumbled all the time... haha... my friends correct me all the time... haha... but the panel doesnt seem bothered with my mumbling... lastly she was asking me about the graphs... i knew it! she would ask about it and i was ready... i managed to answer her question... alhamdulillah... :)

this is me and my groupmates... thanks guys! it was a pleasure working with u guys... :)

 lastly, syukur alhamdulillah, its all went well and we done the presentation... :)

Tuesday, April 12, 2011

sleep, e-mail and presentation

Salam semua...
buat apa tu, mesti korang tengah tidur kan... saya ni da terbangun and tertidur berapa kali da.... kenapa? sebab saya sangat2 mngantuk... tapi saya ada kerja... kawan pula berapa kali da call saya, bangunkan... kerja saya da siap tapi tak ter-email  lagi pada kawan saya tu... kenapa tak hantar email  lagi? sebab saya terlalu mengantuk sampai lupa macam mana nak send email... haha... it takes me hours nak hantar email tu... dari bangun sampai tertidur balik and then bangun lagi... i thought there's something wrong with the internet line... padahal, saya da lupa macam mana nak attached file, simple je... haha... tak sampai 5 minit pun hantar email tu... haiyoo... tu la, mamai sangat... ini pun nak tidur balik... 


kali ni boleh tahan lagi  mata  sebab da tidur kejap tadi... tadi, buka mata kejap, lepas tu tertidur balik.... 2,3  kali juga macam itu... kesian kawan saya tu... padahal saya da siap da... sorry2... sekarang  ni saya da hantar email da semua... menunggu kalau ada apa2 lagi before tidur... nanti da tidur da susah da nak bangun... kerja apa yang penting sangat ni? saya ada presentation esok... entrepreneurship... saya jaga bahagian financial... saya agak panik pagi tadi sebab something wrong with the graph, graph tak cantik... lepas tu, saya tak boleh pula nak jumpa lecturer saya, dia tak ada... adoiyai, esok ni tak tahulah macam mana... harap2 janganlah serang saya sangat esok panel2 presentation tu... harap2 saya dapat jawablah soalan2 dia.... takut juga kena tanya itu ini... lagipun saya buat semua sendiri tak sempat nak tunjuk kat dia... huhu... tawakal je la... 
esok nak kena terangkan graph2 yang ada... tak lupa untuk senyum sekali... :)

awal gila saya present where mostly classmate saya present hari khamis and jumaat.. takpela... saya ikut bos je... best juga present awal... at least saya da lega da esok... lepas tu nak ready untuk test pula lusa... minggu terakhir sebelum study week ni, kelas pun ada lagi... test, quiz and assignment tak payah nak kata la... berlambak ok... tak apalah, settlekan satu2... insyaallah siap juga tu... :) 

sampai sini je la untuk kali ni... wish me luck for tomorrow... :)

Sunday, April 10, 2011

siapa nak bercuti ke sabah? jom!

salam semua!
ok, this should be a short one... saya tengah study for my test esok... tapi saja je gedik on9 sekejap... hehe... internet ni memanggil2 saya, time saya study tadi... haha... alasan... saja je release tension kejap... :)

straight to the point... ada siapa2 yang nak bercuti ke sabah? i think bulan mei ni sesuailah... lagipun tengah cuti sekolah, cuti semester and cuti segala2nya la... and saya pun memang nak balik sabah pun awal bulan mei ni... kan da habis study da masa tu, insyaallah... parents saya da mula bising kat rumah tu sebab anak dia sorang ni tak beli2 lagi tiket balik sabah lagi... sory, mama and bapa, saya ndak tau lagi mau balik bila... but saya rasa saya macam balik awal mei la.. tengoklah macam mana nanti... 

malam ni saya saja je gatal tangan tengok harga tiket flight balik sabah... saya pun tak tahu lagi nak naik apa : air asia, malaysia airlines or firefly... tapi ingat nak naik malaysia airlines or firefly... sebab air asia saya da selalu naik... malaysia airlines pula the last time saya naik masa saya sekolah rendah... masa tu, air asia tak ada lagi... firefly pula saya pernah naik tahun lepas dari subang ke alor star... kapal terbang kecik je... tapi yang flight ke sabah ni baru je firefly lancarkan... and mestilah pakai  kapal terbang besar... saya saja nak try firefly yang ke sabah ni... lagipun, for your information, firefly ni adalah anak syarikat malaysia airlines juga... so i was hoping the service is great... :) so, jom tengok the prices of the flight tickets... this all are for 5th may 2011 from kuala lumpur(klia) to kota kinabalu(kkia)....

this is for air asia. tiket yang paling murah for that day is RM149. boleh tahan juga la...
ini pula malaysia airlines. tengah promotion ni... RM164...murah kot berbanding harga biasa... RM164

ini pula firefly. murah gila... RM132..
klik gambar-gambar kat atas kalau nak tengok lebih jelas... 

macam mana? ok juga kan harga... mana tau ada yang nak bercuti2 ke... :) firefly ni memanglah mempermainkan perasaan saya... mula2 saya tengok RM49 je... bila tambah tax and service jadi RM132... aiyooo... service dia yang mahal tu... tax biasala... nasib masih murah lagi... air asia pula tak ada bayar service... tapi anda kena bayar bag and kalau nak makan kena bayar asing... maybe firefly da masukkan harga bayaran bag and makanan dalam bayaran service tu kot... so, lain kali kalau tengok harga tiket, sila tengok harga total (yang da campur tax and service).. 

nak naik mana satu ek? siapa2 yang nak beli tiket murah, cepat2 ek... kadang2 harga dia cepat berubah... sekarang tengah promotion... tapi tengok tarikh juga ek... tak semua tengah promotion.. sometimes hari lain, lain harga... so, siapa cepat dia yang dapat... klik gambar or link di bawah ni kalau nak tengok harga or beli tiket... kalau nak tengok tiket ke destinasi lain pun boleh... mana tau ada yang nak pergi bandung or bali ke... :)



 

 

ok, that's all for now... thanks for reading... got to study for my test tomorrow... wish me luck... :)

p.s. short la sangat my entry ni... haha... azreeyah, go study!

Friday, April 8, 2011

resit, resit & resit

salam semua...
just a short one today... nothing much to say... when became a treasurer of a program this is what i have to face at the end of the program...  :


receipts... and with the aid of my calculator kesayangan... nasiblah i'm an engineering student, calculator ni memang da macam handphone da... di bawa ke mana2... haha... kononnye la... padahal kalau jalan pergi kangar, saya tinggal juga di bilik... :P

kadang2 juling mata i kira duit ni... walaupun i da kira sampai berjuta-juta volume or force masa belajar engineering ni, tak sama dengan kira duit ye... sebab, this is a real thing... pegang duit tak payah cerita la... nasib ja orang tak rompak saya... haha... seronok kononnye pegang duit banyak2 ni... tapi tak seronok sebab duit orang... haha...

selain itu i've got the chance to manage the money... and kena pandai budgetting la... bendahari bukan cuma tolong jaga and record duit, tapi kenalah juga pandai safe cost kan... lepas tu bolehlah propose any idea on how to spent the money to the pengarah program... tu yang saya suka jadi bendahari, boleh spent money... tapi bukan untuk diri sendiri ye... kerja kenalah berintegriti... betul tak? :)

p.s. sebenarnya da lama habis program tapi baru nak settlekan claim2 ni... biasalah, agak busy kebelakangan ini... huhu~

Thursday, April 7, 2011

its time!

salam semua...
how was your tuesday wednesday? mine was... i dont know what to say... i just collapse at the evening and cant even make myself go to class... aish...hate it... never mind... da lepas pun... cuma tadi pukul 10malam sempat pergi meeting ja... just bincang2 nak pergi sana sini tapi at last cancelled because everyone seem to have their own problem and cant go through the plan... haiyoo... i kind of disappointed... tapi nak buat macam mana juga kan... kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan...

actually, that is not what i'm going to tell here... look at the entry's title : it's time! time for what? here it goes... well, i like to go for meeting... bukanlah meeting benda yang sama setiap hari... dulu2 memang selalu meeting but everyday is meeting on different things... so, ok la... why i like meeting? sebab barulah jumpa kawan2 yang lain, from different faculty, different level and different ages... and in meeting you got to give your opinion and hear others as well... that was a mind opener... kalau kat kelas je, asyik jumpa muka yang sama... bincang pun pasal kelas je... jamm...

well, it's not about meeting actually... during the meeting, i met la kawan2 lama ni... well, everyone kind of busy lately and dont have much time to meet... so, bila lama tak jumpa, biasalah borak2 kosong, update gossip2 terbaru and just asking each other about their life.. tengah borak2 on something tu, one sentences caught my attention... it was from one of my friend...
its time! da masanya...

da masanya apa? well, da masanya untuk kami jadi pemerhati je bukan lagi penganjur... if not, bila the new generation nak belajar? yes, we will aid them if they ask to... but to be behind the scene, it's their time... that was i'm planning this semester... i will not interfere in any of their programme kecualilah mereka minta pertolongan... tapi itu pun tolong je la, bukan untuk terlibat... sebab, ini masa mereka... i have mine and da lepas pun... i'm giving them a chance... itu semua di tangan mereka kan... saya cuma jadi pemerhati  and mendoakan kejayaan mereka... to be honest, saya pun tak ada feel da nak join2 program... bukan sebab saya kena jadi orang bawah... atas or bawah, sama je... saya rasa zaman saya da tamat... so it's the time already kan untuk pencen.. 


saya pun nak habis study da... insyaallah... sekarang ni saya cuma nak enjoy masa2 tersisa saya di uitm perlis ni... :)  and the last semester is the best semester ever for me... i have great times especially with my classmate... thumbs up! thanks guys!

thanks for reading this... :)

p.s. i still got a dinner to organize.... my last dinner in uitm perlis... tapi nak letak tema apa ni? anyone got any idea?

Tuesday, April 5, 2011

i need a break!

salam semua...

its tuesday again! da seminggu saya tak buat entry baru... sory guys! saya tak ada idea nak tulis apa... kita sambung cerita hari tu ek... yang rainy tuesday tu... kan its rain the whole day... the next day, i have a test pagi... time test  pun hujan lebat mencurah2... hmmh, habis je test, saya balik bilik, berehat and waiting for the evening class, kedengaran pengumuman di hostel,
perhatian kepada semua pelajar, anda dibenarkan untuk balik sehingga hari ahad sehingga keadaan banjir di perlis dalam keadaan terkawal.. bas untuk ke shahab disediakan...
well, disebabkan kangar da banjir, stesen bas kangar pun tutup., tu yang bas uitm hantar ke alor star terus.. saya agak tekejut dengan pegumuman tersebut... tercengang sebentar... dalam fikiran saya,
balik? mau balik macamana? ke mana juga? stay di bilik ja la... macam biasa, cuti...
well, i have a holiday for several days... seronok juga... time busy tiba2 ada cuti... unexpected... seronok... spent it by bermalas2 di bilik... saya tak kisah pun kalau ada bantuan banjir ke sampai... bermalas2an lagi penting dari itu semua... haha... tak rugi pun, masih cukup makan minum saya... bagilah sesiapa yang memerlukan... masa banjir dulu pun saya tak ambik sangat bantuan banjir... because i feel that i still ok... bagila kepada yang  memerlukan kan...

anyway, thanks uitm perlis for the holiday! hehe... :P


sebenarnya kan, bukan ini yang saya nak cerita pun... i just have one question to ask... kamu pernah rasa tak yang kamu ni deserve a break? i mean, macam saya, saya da lama do things for others... and now is my time to take a break and do things for myself... i'm just tired of pleasing everyone else and never myself... bukannya saya tak suka... it just i need a break... walaupun pleasing others is always my habit... where for me its better to please others rather than pleasing myself... yang jelas nampak, saya ni, kalau orang minta tolong, cukup susah to say no, its hard you know...  except for thing that i know that i cant help at  all... 

contohnya, kalau di rumah, siapa2 minta hantar ke mana2, seldom i said no... as long that i free, have nothing else to do, where i always have nothing much to do during my holiday anyway... so, i seldomly said no on that... that's why they call me supir or driver... mereka di kk tu memang menunggu  kepulangan saya to be their driver especially my mom and brother... haha... kawan2 pula seronok ajak saya keluar because mereka ada driver... tapi diorang kena tunggu driver bersiap la... biasalah saya ni, lambat and they have to wake me up dulu la... haha.... selalunya driver yang tunggu penumpang... ini, driver yang ditunggu penumpang... haha...

driver macam ini ke? no,no.. i will not open doors for my passengers... hehe.. :P

well, eventough sometime i was like malasnya mau hantar... selalunya my brother la... dia memang mengambil kesempatan betul bila saya ada... tiba2 minta hantar or ambil dari kelas... padahal selama saya tiada di rumah, boleh pula pergi kelas sendiri, naik bas... bila saya ada, minta hantar and ambik pula... sometime i babble but in the end saya ambil juga... haha... hantar pergi kelas? hardly because usually  i still asleep during that hours... eventough he tried to wake me up but i won't wake up i know what he's up to.... malas mau layan... :P 

inila kereta saya... oopps~ salah, it's actually my dad's old car... :P

tapi selalunya siapa2 yang mau mintak saya jadi  driver ni, kena buat reservation dulu la... terutamanya if its involve early in the morning... so that if saya dikejutkan dari tidur, i'll woke up... if not, i just ignore it... haha... i like kalau jadi driver my mom, she always tell me earlier and nanti dia belanja la saya makan apa2 saya mau... haha... duit pun tak payah cakap la, dia bagi ja... :P  mama saya ni, kalau dia minta hantar pergi office awal pagi pun, saya sanggup... well, she told me earlier kan... saya mesti bangun punya la... kalau tak, kena marah pula nanti... kadang2 bila hantar my mom ni, i was mamai(half awake) and my eyes still not open thoroughly.. i dont know how i was driving during that time.. haha...
ok, ini baru real... :)


ish, jadi cerita driver pula ni... haha... ok, back to the real issue...you know? there are also times that i do my little sister a favour on accompanying her to go out with her friends... well, my mom didnt allowed my sister to go out with her friends without elder accompanying them... so, there i am, doing nothing... when my sis ask to do the favour, i was like, ok, boleh saja... i was just helping, i know what it feels like... i've been there once... when all my friends ask me to go to the mall together and usually i cant come with them.. my mom didnt allowed me... now, i'm the ticket for my sis to go out with her friends... well, what the big deal anyway... i think there are 2 times already, one is watching movies and one is went to the library... haha... i just trying to be a good sister... walaupun agak boring, i try to enjoy myself during that time... well, its not boring pun, i like that places.. masa accompanying them ni, i give them their time, saya tak mau la kacau mereka... i've mine... saya bukannya suka menyibuk hal orang... let them be, i just watch them from distant... takkanla semua benda saya nak tahu kan... :)

ok, that's another example of i cant say no to people who seek help from me.. its like a disease you know... to say no is like a disappointment to me... but lately, i dont care... i dont know why i tired of it... i need time for myself... hurm... maybe there are reasons... but i still searching... huhu~ 
till then, thanks for reading... :)

p.s. di awal entry, cakap tak ada idea... tengok2, panjang berjela juga tulis... haha... XD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)