the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Saturday, January 29, 2011

mana driver?

salam semua....
mana driver ni?driver ape ek??driver bas shuttle ni...bengang aku...sebagai exco aduan & pengangkutan ni,aku kena la mohon bas shuttle untuk hantar budak ke stesen bas & stesen keretapi setiap kali cuti semester...kiranya semua suda approve la bas shuttle ni...tiada masalah...tapi,setiap kali start cuti sem,handpone aku asyik berdering je...student semua cari aku...
kak,bas tak ada la...
kak,bas ada tak?
kak,bas tunggu kat mana ek?
mostly,diorang tanya macamana pun,sebabnya bas tak datang la tu...aku tak kisah orang nak tanya,memang aku ni tempat bertanya & tempat orang buat aduan pun...tapi bila aku buat kerja tapi pihak lain tak bagi kerjasama,bengang juga aku...driver ni selalu...bersem2 kerja,macam tu juga...aku ni,kalau boleh bawa bas tu sendiri,aku bawa suda...tak payah nak minta orang lain...tapi sebab aku tak boleh nak buat semua,aku minta la tolong..ingat aku ni saja ja demand lebih?aku buat untuk kemudahan student...aku tak pernah pun naik bas shuttle tu sebab selalunya aku tak balik pun cuti sem...kalau balik pun,selalunya lambat..aku akan keluar uitm,terkedek2 berjalan ke pintu belakang,untuk naik teksi...

lain kali nak demand bas macam ni la,warna pink..haha...XD


syukur alhamdulillah,ini kali terakhir aku uruskan bas shuttle ni...tapi pagi tadi da start da masalah...nasiblah ydp,bos aku naik bas tu sekali,die tolong selesaikan masalah tadi pagi...bas tak cukup...bas pendek je sebuah,student ramai...dia pun terus call pegawai,dapatla bas panjang sebuah...bolehlah budak naik,walaupun ada yang berdiri..itu yang kami mampu sediakan..and,setahu aku,bas yang backup tu ada sebab ada pemandu yang baik hati tolong...terima kasih la pada dia..abang driver baik hati tu,memang aku kenal...berapa kali da tolong aku...ada je pemandu yang baik,adala 2,3 orang aku kenal...kalau naik bas dengan diorang,memang best la...da la baik,sporting  pula tu...bolehla minta melencong or berhenti mana2...haha...shhh...jangan bagitau orang lain...tapi ada juga yang jahat and tak sporting langsung...asyik marah student je...tak yah la naik dengan diorang ni,tension je lebih...

petang ni pun,jadi juga...baru je...bas pukul3 tadi tak ada...aku pun,yang baru balik dari berjalan2,terus memecut motor ke taxi stand lama,tanya budak2 tu...and then cari pemandu dekat pejabat pemandu...aku masuk pejabat tu,tak ada  orang...bas ada,pemandu tak ada...masa tu da 3.30 da...bas da lewat 30minit..ada ka...15minit tu  boleh consider  lagi la...tanya budak2 tu,bas balik kampung pukul berapa,ada yang malam,ada yang pukul6...tapi budak seorang ni la kesian,pukul4...kalau jalan,macam tak sempat...kesiannye...tau tak betapa tension nya bila jadi macam tu...kalau bas tu datang pada waktunya,insyaallah sempat..tu yang aku jadi tersangat bengang..lambat tak apa...tapi janganla sampai budak terlepas bas balik kampung...aku harap,budak tu sempatla sampai kangar pada waktunya...dia pun,dengan kecewanya,ke stesen bas sendiri...
sory dik...saya da buat yang saya termampu...
bengang dengan driver,aku pun memecut balik ke bilik...untuk menulis post baru..huhu...sesmpai ja aku di bilik,telefon berdering...
bas da ada da...kawan orang bagitau tadi,baru je...
fine,geramnya aku...takpela...yang penting,budak2 tu da pegi kangar...settle kerja aku...tunggu kejap lagi,4.30 pula...harap2 ada la...tapi budak yang pegi kangar sendiri tu,mana da?dia naik bas tak?entahlah...kesiannya..huhu...

teman cuti

salam semua...
esok,akan bermulalah cuti pertengahan semester...tak sangka pula,,cpatnya masa berlalu...whateverla...yang penting,cuti!!!boleh tidur dan bangun lambat...haha...XD....anak siapa la ni  kan....bila cuti,of course la semua orang akan balik kan...tinggal la aku yang terkontang-kanting di hostel ni sorang2...kalau dulu ada juga kawan aku yang orang sabah juga,duduk sekali dengan aku masa cuti..kiraya,berteman la...tapi kali ni,dia ikut housemate dia balik la pula...itu pun lama tak jumpa dia..maklumlah,dia da degree...aku ni baru nak hbis diploma..so,i'm all alone at the hostel masa cuti ni...takot juga..huhu~redha je  la...macam ni la nasib aku...hidup di perantauan...ok,stop la touching2 ni...relax,sda...it's not a big deal...hidup juga aku tak balik rumah..

yesterday,macam biasa,pergi kelas semua...then,member aku yang budak sabah ni juga mesej..she text me :
wui,aku nda jadi la ikut kawan aku balik...aku demam ni,3hari suda...kau tinggal sorang ka di kolej?kau tidurla rumah aku...
happy juga la membaca mesej tersebut...ada la juga teman waktu cuti ni...hehe...syukur alhamdulillah..=)

p.s. hostel suda mula kosong hari ini...melihat budak2 uitm ni menarik luggage masing2,membuatkan aku tefikir...lepas habis semester ni,aku akan tarik luggage aku keluar uitm arau for the last time for three years...what a journey it was...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)