the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Friday, May 27, 2011

i got a VISA card!

salam semua...
how your holidays? untuk kawan-kawan yang bercuti la... yang tak bercuti, tak apa, hari ini da hari jumaat, esok cuti da... just chill ok... saya akan balik ke kampung esok... sandakan, wait for me! da lama tak balik kampung... the last time was hari raya puasa tahun lepas... kali ini balik kampung for special occassion... my cousin is getting married this september and this weekend adala kenduri macam tu... disebabkan hari tu masa dia bertunang saya tak dapat hadir, kali ni kena la datang... :)

back to business, i got a VISA card! korang ada? haha... over la pula saya... jangan marah... main2 je... siapa2 yang nak buat lepas ni pun boleh... actually it all begin semasa my cousin buka akaun di bank islam baru2 ini... he was getting ready to go to uitm... biasala, mostly budak uitm guna bank islam kan for ptptn... he show his bank card and i was like : kenapa kad awak cantik dari kad saya?  ok, its new, shiny and got VISA written on it... saya jeles and was joking with my other cousin nak hilangkan kad or patahkan kad so that we can got the new card... haha...

kad atm bank islam biasa - my old atm card look like this

several days after that, me and my mom went to bank islam... as usual la, hal orang tua... my friends selalu cakap... tak sedar diri yang diri sendiri ni da tua... haha... ternampakla iklan kad bank islam baru, the one my cousin have... i quite confident semua orang pernah dengar VISA kan... mesti semua teringat kad kredit kan... VISA is a global payments technology company that facilitates electronic funds transfers throughout the world, most commonly through Visa-branded credit card and debit cards. so, kad VISA ni boleh digunakan di seluruh dunia, di mana2 yang korang nampak lambang VISA tu la... yang kad bank islam ni is a VISA debit card and special sikit... its 2 in 1 card... boleh digunakan as a debit card and an atm card... best kot... kalau nak beli minyak, tiket wayang, and shopping boleh je guna kad VISA.. janji ada duit la dalam kad tu.. haha.. ambil duit pun boleh..

Bank Islam Visa Debit Card-i - this is my new atm card+VISA debit card


then, i told my mom and she interested too... so, kami pun isi la borang semua.. disebabkan kami memang ada kad atm bank islam, kena charge rm10 je untuk pertukaran ke Bank Islam Visa Debit Card-i... at the end, tak dapat nak buat kad tu sebab line ada masalah pula... kebetulan pula, tadi mama minta bawa pergi bank islam lagi... ada hal orang tua lagi la... kami pun hantar sekali borang tukar kad hari tu... dapatlah kad nya hari ni... hehe... sekarang ni pula bank islam tengah buat debit campaign untuk Visa Debit Card-i ni... hadiah myvi kot... manalah tau ada rezeki dapat myvi sebiji... haha... kita join je la kan... :)

that's all for this time...
thanks for reading this and have a nice day... :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)