the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Wednesday, January 26, 2011

alkisah menderma darah

salam semua...
hari ni disebabkan aku tidak ada kelas pada sebelah paginya,aku pun pergilah menderma darah di mana kebetulan tengah ada kempen derma darah kat anjung siswa tu..aku pun da lama da nak derma darah..i think dalam 2minggu or 3minggu lepas pun ade kempen derma darah,tapi aku tengah tak boleh derma pula...faham2 la penyakit orang perempuan ni...memang tak boleh menderma masa tu...spoil la...da berapa bulan tak menderma darah ni...last aku derma is around bulan 7 hari tu...geram juga hari tu...takpe la...next time perhaps...huhu~



then,around last week,aku ternampak iklan tentang kempen ni,yang akan diadakan pada 25 januari 2011,hari ini..aku da plan da,da memang tak ada kelas pun sebelah pagi,cantik la...hehe...=B And ini masuk kali ke-3 aku menderma darah..so,mostly,da tau la all the procedure..and da tau da tangan mana yang die nak ambik darah..everything went well... =D

there are once,the 2nd time aku derma darah,aku bagi dia ambik darah dari tangan kanan...aku macam pelik juga mula2..tapi relax je la,maybe boleh juga kan...tengok2,bila die da masukkan jarum yang besar tu kat tangan aku,darah tak keluar sangat..die pun tanya aku,sebelum ni amik darah kat tangan mana..aku pun sebenarnya tak ingat sangat...hehe...=P tapi aku rasa sebelah kiri..nurse tu pun kesian tengok aku,sebab kena cucuk jarum besar tu kat tangan sebelah pula..dia tanya aku ok ke tak...aku jawab dengan senyuman,ok je nurse..=) bila da tukar jarum tu kat tangan kiri,baru la darah aku lancar je keluar...nurse tu pun mintak maaf kat aku,dia rasa bersalah la pula..dia siap tanya before nak tukar jarum ke tangan sebelah tu,
kamu nak derma darah juga ke?


 aku angguk la..aku da duduk kat kerusi ni..alang2 la...aku tak kisah pun,benda kecik je pun...dia pun manusia,buat silap juga..=)  and dia pun pesan kat aku,
next time derma darah,ingat tau...tangan kiri...
baikla,terima kasih nurse!sampai hari ni aku ingat..takkan lupa da kot...tak mau da kena cucuk banyak2...haha...XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)