the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Saturday, April 16, 2011

arau je pun~

salam semua!
malam ni mod sedih pula... well, this actually has been going on through out the semester... bila  semester terakhir ni, semua happy sebab nak habis diploma dah... tapi jauh di sudut hati tu, sedih... kenapa? sebab akan meninggalkan arau ni.... i was counting days... as days pass, kepala makin serabut.... sebab mana lagi memikir projek, assignment, test, exam bercampur pula dengan the thought that i will leave arau tak lama lagi...

semua orang  akan cakap, 
arau je pun...
hello! memanglah arau je pun... but kamu tau ka i spent more time here than my home for the last three years? bilik saya di hostel tu, saya da anggap macam rumah saya sendiri.... it was my second home... thats why kalau anda datang bilik saya, barang saya banyak... haha... i never brought my stuff home... kalau balik rumah, saya berlenggang ja...



tiba2 je kan sedih saya ni... actually, terbaca cik adila punya entri baru... she's my classmate actually... :) dia sedih nak berpisah dengan kawan2 lain... well, itu termasuk dalam keserabutan yang melanda diri ni juga... but actually for me, its not that strong... its more to leaving uitm arau ni... well, banyak kenangan di arau ni... i learnt a  lot here... bukan je belajar di kelas tu... tapi saya belajar tentang kehidupan ni... orang tak nampak, tapi saya tahu... 

saya kenal banyak orang kat sini... staff pun saya kenal... borak2 dengan mereka selalu... dorang pun sangat baik kepada saya... well, ia mengubat rindu pada rumah sebenarnya... how? sebab bila jauh dari rumah, duduk sendiri, asyik borak dengan kawan2 je... rasa nak cakap dengan orang yang lebih tua... i need someone older to talk to juga... that's why saya kadang2 suka borak2 dengan staff... elder ni, pemikiran mereka lain sedikit.. saya bertukar2 pendapat dengan mereka juga... nak minta pendapat pun boleh... dorang pun kadang2 nasihat2 la juga... :) 

sometimes, i wish i live near here... where i can always come visit here... sebab saya tahu, it's impossible to come after this... for convocation la kot... thank god la konvo kat sini... dulu semua orang bising tak dapat konvo di shah alam... sekarang baru anda tahu betapa bagusnya dapat konvo di tempat sendiri... saya sebenarnya tak tahu lagi plan selepas ini... i dont know where i go... sambung degree tu memang la but i dont know whether i will continue immediately or i'll work first...

ok, i'm nearly there... :)

i guess, whichever come first... both i mohon... but i will have to tahan my ear la... my mom really want me to continue immediately and if possible, she want me to sambung master... lepas tu, jadi lecturer... haiyoo... please la, saya belajar bertahun2, bersusah payah engineering ni just to be a lecturer? tak worth it la... saya berpanas berhujan and at the end  jadi lecturer je? no offence k, saya tak kata siapa2... ini my opinion... saya mau juga jadi engineer, nak rasa... even if i'm going to be a lecturer, at least saya pernah juga jadi engineer... that's  my target... tak mau la jadi lecturer yang tak ada pengalaman.... but mostly lecturer engineering ni berpengalaman, pernah kerja... hah, itu bolehla... but teaching ni, i dont think i'm good at it... tu la saya tak  mahu jadi lecturer... saya ni tak ada bakat mengajar and tak pandai mengajar orang... nanti kesian pula anak orang...and tak minat actually mengajar ni...

biarlah saya tak dapat nak vogue2 sangat kalau pergi kerja as an engineer... well, anda tahu je la kalau lecturer, bolehlah pakai lawa2, vogue2 gitu pergi kelas which is every girls' dream.... terutamanya yang bujang2, duit banyak, nak buat apa lagi? haha... kalau engineer nak pergi site, tak kan nak pakai baju kurug or kebaya kot... haha... biarla, tak penting... padahal, dalam hati... haha... xpe2, boleh vogue2 juga di luar waktu kerja... :)

macam ni la kerja nanti kot... you should see the shoes... haha...

ok, i babble lari dari tajuk... selalu macam tu... apalah azreeyah ni... fokus... ok, tinggal beberapa hari je lagi di uitm arau ni... saya tak kemas barang saya lagi ni... banyak yang kena buang and bagi orang... dulu datang sini  saya cuma bawa satu luggage besar... sekarang barang saya da berluggage2... haha... saya takkan bawa balik barang... i will leave it at makcik saya punya rumah in kedah... nak bawa semua balik naik kapal terbang memang tak mampu la... saya bawa diri je balik... :)

i wish leaving was this easy...

thanks for reading this... :)
p.s. ternampak ada temuduga proton pula kat uitm ni lepas final... macam nak try je...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)