the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Saturday, February 26, 2011

100 followers!

salam semua...
takde apa nak di cakapkan...
cuma, berbanyak2 terima kasih kepada semua follower saya...
hari ini dalam sejarah, follower saya dah mencecah 100...
walaupun tak banyak mana, takdelah macam orang lain yang da beratus2, tetapi ini pun da kira banyak bagi saya..
tak expect follower saya akan mencecah 100 semasa saya mula2 start blogging..
thanks semua... thanks a lot! thanks kerana sudi follow blog saya ni...
tanpa anda, siapalah saya dalam dunia blog ni... =)
sudi2 la berkunjung ke sini selalu...
and insyaallah saya akan datang blog anda juga selalu...
follower saya yang ke 100 adalah cik





a permanent link to her blog on my sidebar..
kalau sudi, ambil la cik Fizalinolie.. i hope u like it... =)
walaupun tak seberapa sangat kan...
yang tak follow lagi, bolehlah  follow..
kalau tak pun just say hi here or leave some comments..

that's all for now...
thanks for reading this...
bye guys...

tutup telinga anda!

salam semua...
how's your saturday? harap2 semua ok... senyum selalu..=) hari ni nak cerita pasal apa ek? da baca tajuk kan.. kenapa saya cakap macam tu?? kadang2 tak semua benda kita harus tahu kan... certain thing it's better kita tak tahu... bukan apa, kadang2 bila kita tahu sesuatu tu,  ia buat kita rasa bersalah, terkejut and benda tu akan asyik berlegar2 di fikiran anda.. apa yang saya cuba perkatakan ni? 

tutup telinga anda macam ini!


dalam kehidupan harian kita, sebagai contoh : anda ada seorang kawan ni, ada pakwe or makwe... then, one day anda tau pakwe or makwe dia pasang lain kat belakang kawan anda ni... mesti anda berat nak bagitahu kan... nak bagitahu, kesian pula... tak bagitahu, rasa bersalah pula... buat tak tahu, benda tu asyik berlegar2 pula di minda anda terutamanya kalau dia tengah bercerita pasal pakwe or makwe nya tu kepada anda... bayangkanlah...

lagi satu contoh : anda da lama berkawan dengan kawan2 anda ni, you thought they are ok... tak pernah ada masalah dengan mereka ni... and tak pernah terfikir pun akan ada masalah... and then one day, accidently, anda terdengar mereka mengata salah seorang daripada kawan2 anda ni... memang mereka pun tak sedar anda berada di situ... anda balik dengan hilang kepercayaan kepada mereka dan rasa bersalah sama ada hendak memberitahu tentang apa yang diperkatakan itu kepada kawan anda itu...

kalau malas nak tutup telinga anda pakai jari, pakai benda ni pun boleh.. saya pernah pakai benda ni sekali masa buat latihan menembak kat plkn dulu.. =)


ish, lebih baik tak tahu kan kalau macam tu... kalau akhirnya anda yang dihantui rasa bersalah... anda yang rasa teruk... yang lain tu ok je, kita pula rasa teruk... so, kalau tak nak tahu, larilah jauh2 kalau orang tengah bergosip ek... tutup telinga anda! tapi saya rasa kalau orang bergosip tu, saya pun dengar sekali.. haha... insaflah azreeyah...  =P  so kalau takut nak tahu, lari jauh2 bila orang nak mula bergosip tu or just simply close your ear guys... =)

thanks for reading...
hope u enjoy reading this and if u have something on your mind, just leave some comments.. =)

enjoy life ! ;)

salam semua...
buat apa tu? thanks for stopping by here and baca entry saya yang tak seberapa ni... saya tak la sehebat blogger2 otai di luar sana... entry saya mostly, berkaitan what i've learnt through my life journey.. maybe its not that big... tapi for me, its a big thing to learnt something yang saya tak akan dapat belajar dari buku2 yang ada di dunia ni... experience is the best teacher kan... 


everyone have their own views on life.. so am i... kalau ada pun yang sama dengan orang lain, it is not totally the same.. maybe there are some part yang sama and ada yang tak sama... one of my views on life is that, sebenarnya semua orang kat dunia ni ada masalah...  tak ada orang yang dapat lari dari masalah... there is no life yang perfect, tanpa cacat celanya... kalau2 ada, tolong bagitau kat saya... saya mau tengok juga... 


sebagai contoh, ada sorang ni, berada, semua yang dia nak beli, dapat je... tapi cuba anda singkap hidupnya betul2, from other aspect, kadang2 dia ada masalah family or parents dia are too busy with works sampai tak terlayan dia... kalau yang miskin pula, kadang2 kita tengok, dia have a happy family... 


contoh lagi, ada orang susah nak dapat teman istimewa, tapi bila anda tengok hidupnya dari aspek yang lain, dia tak ada masalah duit and have a happy family... yang ada teman istimewa tu, kadang2 dia ada masalah lain juga... sape tahu?


contoh lagi, yang cemerlang dalam pelajaran, ya, dia cemerlang tapi kadang2 dia ada masalah kewangan or masalah family... yang tak cemerlang pula, maybe dia happy dari segi lain... betul tak?


can you see the pattern? itulah bagi saya, kalau anda ada masalah dari satu aspek, cuba lihat hidup anda dari aspek yang lain... selalunya ada yang menggembirakan.. so, jangan la rasa terbeban, sedih atau depress dengan masalah anda... semua orang pun ada masalah, no life is perfect... tuhan itu maha adil, dia tau apa yang terbaik untuk hambanya... so, bersyukurlah dengan apa yang anda ada hari ini. yang menggembirakan anda.. ini adalah salah satu cara supaya anda rasa contented with ur life... dalam erti kat lain, anda puas or happy dengan hidup anda.. kalau hidup asyik fikir masalah, comfirmla tak pernah nak happy... tapi jangan lari dari masalah pula... saya cuma cakap tengok hidup anda dari sudut yang berbeza je...



itulah kalau orang tanya saya kenapa saya ni macam tak ada masalah? walhal, saya ni banyak kerja, ke sana ke mari...pagi, petang, siang and malam kerja... mesti busy kan... saya jawab dengan senyuman... =) sekarang anda tau apa rahsia saya kan... biar saya tak banyak masa, tapi dari aspek lain, alhamdulillah, okay... saya bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang.. =) anda bagaimana?



perhatian : contoh yang saya beri tu, hanya sekadar contoh... memang yang selalu kita lihat la di dunia ni, common... tapi tak semua la macam tu.. harap maklum... ini hanya pendapat saya, kalau anda tak setuju dengan saya, tak mengapa... tak semestinya betul kan... tak ada jawapan yang tepat, it is subjektif... semua orang ada pendapat masing2.. terima kasih~ =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)