the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Wednesday, February 23, 2011

entahlah

salam semua...
hari ni penat dan ditambah pula dengan kekecewaan yang tiba2 melanda diri... aku kecewa dengan orang yang tiada pendirian ni... kalau sekali dua, tak apalah... tapi kalau sampai ke akhirnya? tolonglah saudara/saudari... anda bukan budak lagi ya yang perlu ditunjukkan jalan... anda sudah boleh berfikir kan... anda tidak perlu jadi pak turut ye... 

bertanya pendapat boleh je.. tapi tak perlu ikut pendapat tersebut... fikir sendiri, mana baik buruknya... dan tolonglah jangan tanya pendapat seorang sahaja, tanya la tuan/puan empunya badan tu... sesungguhnya mereka itu bukan boneka.. mereka juga punya perasaan... yang lebih utama  punya kebolehan tersendiri..  percayalah pada kebolehan orang lain, barulah anda akan nampak kebolehan mereka yang sebenarnya.. jangan pandang rendah pada kebolehan mereka... walhal, anda pun tak tahu apa kebolehan anda... so, before you judge others, please do judge yourself ya...

dont judge a person with other person... every person have its own quality... if u do judge him/ her with other person... you will never see what his/her qualities are...

takut untuk membuat keputusan? take the risk... sebab kalau tak, anda tak akan pernah belajar... anda akan selamanya begitu.. sampai bila anda nak terus berada di zon selesa? sometimes you have to experience the unfamiliar world in order to truly understand yourself... kalau tak, sampai bila2 pun anda masih di takuk yang lama..

lastly, tolonglah jangan lari dari masalah... anda lari menyelamatkan diri... meninggalkan anak2 buah anda terkapai2... fikir2kanlah..

hmmh... saya tak boleh nak buat apa... tak apalah... saya doakan anda sedar la suatu hari nanti... terima kasihlah kepada anda... at least i gain a new experience today...

thanks for reading guys...=)

kfc

salam semua...
ni saja je upload...
pergi makan kfc...
kebetulan nak pergi bayar broadband and pakcik pula nak tukar battery jam dia...

makan fish donut... saja buat macam dalam iklan tv tu..tapi tak nampak ikan pun...hehe..=P

sebenarnya, ini yang diidam-idam kan sejak ke kfc bersama mentor minggu yang lalu... hari ni baru tercapai... haha...

akhirnya, tak dapat pun tukar battery jam pakcik... sebab kedai tu cakap dia tak berani nak buka jam tu.. so kena pergi kedai tempat saya beli jam tu... tak apalah, memandangkan esok si pakcik ada lawatan ke KL, suruh je la dia tukar kat mana2 kedai jam yang boleh.. kalau nak tunggu pergi kangar entah bila agaknya...

till then, thanks for reading...
kali ni memang pendek kan entry saya...
hehe... hope u enjoy it... =)

p.s. lama tak keluar sama2... dia agak busy... kadang2 ikut dia pergi ladang... tengok ayam, lembu and sayur...=P

mengundi

salam semua...
hari ni hari mengundi... saya ni semangat je semalam cakap kat blog nak mengundi... tapi, tak ada maknanya... saya sangat malas nak ke dewan tu... memandangkan pagi tak ada kelas langsung, comfirmlah saya tak keluar dari bilik... malaslah... aish, azreeyah, bila la mau berubah ni? haha... petang pula kelas penuh... tp tengok2 lecturer bagi lepas awal sikit,dia suruh kami pergi mengundi... katanya wajib... yelah, kawan2 jom kita pergi mengundi.. saya dan kawan2 lain pun pergila mengundi.. sampai2 je, mendaftar nama tu, terjumpa pula staf yang saya kenal... 
aik, cik rieya, mengundi ke?
tersengih je la saya.. =) biasalah sataff2 ni, suka menyakat.. lepas tu, tunggu turn pula nak buang undi.. buang undi ke namanya? guna komputer je.. klik undi kot... haha... saya tengok muka je, klik and blah... cepat gila saya mengundi... buat apa lama2, banyak lagi orang kat belakang saya nak mengundi.. lagipun sebenarnya da set mind nak undi siapa... siapa saya undi? rahsia... cluenya : fakulti saya, civil engineering... haha... memanglah, da itu je yang saya boleh undi...


tapi kan, yang nak dijadikan cerita ni, bila da jadi mantan mpp ni baru saya ni popular... che wah... perasan je lebih.. tak adalah.. saya geram bila semua asyik tegur..
eh, mantan mpp...
kat mana2 pun la... haha... buat heran pula korang ni ye... saya pun student biasa je... terutamanya masa kempen and pilihanraya ni la...   kalau memang saya kenal tak apa.. ini yang saya tak kenal sangat... agak pelik di situ... tak apalah... saya tak marah pun.. hairan je... tegur je la, saya bukan makan orang pun... saya balas dengan senyuman je la... =)

baru terjumpa gambar ni... siap ada logo uitm kat belakang tu...tak pernah guna gmbar ni..so,nak merasa jap..=P


di sini juga, tahniah saya nak ucapkan kepada adalah beberapa orang yang bertanding tu, saya kenal.... yang selalu join program2 mpp dulu... diorang menang pilihanraya.. kiranya anak didik saya... hehe.. ada juga yang saya ajak untuk join and alhamdulillah dia menang... bagi saya satu kepuasan juga kan bila dapat bawa orang masuk organisasi macam ni... sebab saya nampak potensi dia... maybe itu juga la yang dirasai oleh orang yang ajak saya join mpp dulu.. terima kasih kepada yang berkenaan.. =) saya ingat sampai bila2...


sampai di sini saja untuk entry kali ini...
thanks for reading.. hope u enjoy it...=)

p.s. mantan, mantan juga... tapi kena berjumpa mpp yang baru ni... banyak nak kena serah ni... bila entah nak bertemu mereka ni...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)