the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Wednesday, February 2, 2011

i'm home!

salam everyone...
hari ni mau cerita pasal rumah...home sweet home...=)
ok,memandangkan sekarang ni tengah cuti pertengahan semester,of course la,semua orang berada di rumah kan..aku pun..hehe...walaupun bukan di rumah aku sendiri,i mean not at my home yang di sabah tu ye...rumah sewa kawan aku...takpela...still rumah juga kan,bukan hostel ye..hehe...disebabkan suda lama tidak duduk di dalam rumah,asyik duduk dalam bilik di hostel tu,bila duduk dalam rumah ni,baru aku teringat,suda dekat 5 bulan tidak balik ke rumah...aku pun macam da lupa macam mana rasanya duduk di rumah..

aku da geledah semua file aku,tak jumpa gambar depan rumah pun...ni je la yang ada,halaman rumah...tu ada kereta ayah and my beloved savvy di belakang..=)


1)ada dapur..
nak masak2 or goreng2 ke...walaupun jarang memasak2 di rumah..tett...sshhh...jatuh saham aku...haha..XD aku paling rindu nak masak spaghetti...sebab aku suka makan spaghetti =) tapi aku dah boleh masak spaghetti di bilik aku sekarang ni...guna kettle je...so whenever i craving for spaghetti,aku masakla kat bilik aku...haha...XD pandai tak aku?






2)boleh tengok tv...
seriously,dah 5 bulan tak tengok tv...duduk hostel tu,ada je bilik tv..tapi tak sempat nak layan pun..kerja banyak...kalau free pun better online or tengok movie kat laptop je...kalau berita pun tau sebab baca newspaper..newspaper free la..nak tunggu aku beli?entah bila...haha..XD so,jangan tanya aku pasal iklan2 tv ye...i know nothing...tapi radio aku dengar...suka dengar hitz.fm...my favourite station..terutamanya masa study week and exam week..masa tu,24/7 aku pasang radio sebab 24/7 juga aku study...kononnye la..haha...XD rajin tak aku?



3)ada peti ais...
aku ni kan,kalau kat rumah,suka buka peti ais...setiap kali masuk dapur,aku buka peti ais...terutamanya freezer...aku selalu buka freezer di siang hari sebab hari panas..nak sejuk sikit,bukala freezer and masukkan kepala dalam freezer...mak aku selalu marah aku buat macam tu...tapi aku buat masa mak aku takde kat rumah la...haha..XD ada 1 masa je aku tak buka peti ais ni...masa puasa..haha..mana boleh...tergoda aku tengok makanan dalam peti ais tu...



4)ada haiwan peliharaan...
kat rumah aku,ada banyak kucing...sebab aku dengan abang and adik aku suka bela kucing..we love cats..aku suka main dengan kucing dan bawa tidur semua...kucing kan comel..hehe...lepas tu,aku pun ada bela ikan kat rumah...ikan koi...aku bela dalam kolam kecik...suka tengok ikan koi ni,cantik terutamanya masa bagi ikan2 ni makan...best tengok diorang berebut makanan...selain itu,aku pernah juga bela arnab,guinea pig dan hamster...arnab, aku pernah bela sampai dia dah beranak lagi..tapi,after that,we gave them dengan orang..guinea pig pula mati sebab sakit...hamster pun macam arnab,sampai ada anak semua...semuanya comel..ok,aku ni suka pada haiwan...animal lover la konon..=) 

my cat-naruto...kalau tidur tak ingat dunia...
ikan koi!


tu je la untuk kali ni...aku sebenarnya nak post pendek ja...tapi bila menulis ni,jadi panjang berjela pula...sory guys...but still i hope you enjoy reading this...and tell me what do you think about it...thanks..=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)