the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Friday, January 21, 2011

the pink polka dottie

owh no...
ada orang mau pinjam my luggage yang cumil?
no offense...it just that i never used it before..sayang mau bagi pinjam...i bought it masa pergi china hari tu...
sory kawan,jangan ambil hati ok...kalau mau pinjam luggage lain,aku bagi ja..mau ambil pun tak apa..tapi janganla pula ambil,macamana aku mau balik sabah nanti...tak cukup beg..
sory kawan...next time perhaps...

cubala teka which one is the pink polka dolkie..hehe...=P

ict expo uitm perlis

ok,hari ni day 1 ict expo di uitm perlis ni..
walaupun agak sibuk dengan kerja dan kelas,aku cari juga masa untuk ke sana..bertugas la di booth tu kononnya..walaupun pernah juga organise ict expo last sem,kali ni memang seronok..bukan mau beli apa2 pun kat ict expo tu..tapi seronok tengok lucky draw and sesi lelongan barang..manala tau nasib aku bertuah ke..haha...hope so..hadiah lucky draw & barang yang dilelong ni bukan main2 tau..boleh tahan la juga..yang menjadi rebutan ramai, obviously..jeng,jeng,jeng~the 500gb hard disk..bila tengok masa lucky draw petang tadi,budak tu dapat hard disk free2 ja,jeles gila aku..aku mau juga satu..rm100 sumthing juga hard disk tu ba..siapa yang mau bagi free kan?haha...XD nda apa,esok & lusa ada lagi..confident ja dapat ba..mana la tau...eleh,aku ni bukannya beli barang pun,tadi pun dapat masuk lucky draw sebab aku dapat resit dari sorang staff ni..dia beli mouse pad ja pun-rm2..sebab kalau nak ikut lucky draw,kenala beli sumthing kat expo tu..bawa resit ke booth urusetia & redeem a lucky draw form..haha...lawakla pula...XD

sesi lelongan pula boleh tahan juga.walaupun lambat sedikit turun ke mushroom,atas sebab yang tak dapat dielakkan,sempatla melihat hard disk 500gb itu dilelong..sambutan pun hangat juga...yelah,suda semua orang target barang tu..selain tu,ada juga mp3 & pendrive dilelong..tak apela,tengok pula barang apa yang akan dilelong esok.. =)

pasang banner ict expo..sampai pukul 1pagi..
dalam seluruh kawasan uitm..several days before expo

inila orang2 yang terlibat..thanks semua...=)


semasa jaga booth kat expo..


keadaan semasa expo...beli je la semua...

zaman universiti

Sepanjang aku brada kt universiti ni,aku da jmpe mcm2  jnis org...& i blieve if i didnt step out of my little world,aku takkan jmpe org2 mcm ni...pening jg tgk dorg ni,but dats the reality..klau aku asyik study je zman universiti ni,tak ke mana aku...sbb bila aku kerja & jmpe mcm2 org ni,it make me realise sumthing...sumtime,reality hurts..politik banyak...bukn politik barisan nasional tu...ala,politik ngan org..politik ni maksudnye mlakukan ssuatu utk mendapatkan sesuatu...tringat pula contoh yg die bagi mse btn hari tu...dia cakap,
"manusia ni dari kecik lagi da pandai berpolitik.sebagai contoh : bile si anak ni pergi ke kedai dengan mak die.si anak ni nak beli gula2,tp mak die tak nak belikn.die pun mnangisla,merengek sume siap hentak2 kaki lagi kat kedai tu.dan disebabkan mak die malas nak melayan karenah si anak,mak die pun belikan je la"
Si anak dapat apa yg die nak bile buat macm tu kan..so,that's the point!Senang je nk faham konsep die kan..smpai skrg aku ingt..=)  politik ni byk kt luar tu,dunia pkerjaan..so kenala ready..student klau ckp pasal politik je,boring,x mau dgr..sebenarnye sronok jg bile fham..x payahla citer psal BN sume tu..cube tgk btul2 dlm khidupan sharian kita ni,anda akan nampak...hehe...lepas tu,keluar la gosip macam2...haha..

Lupakan la pasal politik tu..kembali kpd zaman universiti..seronok bile dpt krja dgn org,terutamanya bila dapat bkerja dlm 1 orgnisasi yg best,krja sme2,sush sme2..tp kn aku rasa la,ble da krja btul2 nnti,susah da nk jmpe organisasi yg mcm ni..sbb mse tu,org akn buat krja sbb ade kpentingan or sbb mmg da keje die...nikmat buat krja tu tak ade bile tak ikhlas,tak suka & tak ade hati nak buat..so,take the chance,selagi ade peluang,go for it..zaman universiti ni la yg paling best..cari experience tu..masa tak banyak pun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)