the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Friday, January 21, 2011

zaman universiti

Sepanjang aku brada kt universiti ni,aku da jmpe mcm2  jnis org...& i blieve if i didnt step out of my little world,aku takkan jmpe org2 mcm ni...pening jg tgk dorg ni,but dats the reality..klau aku asyik study je zman universiti ni,tak ke mana aku...sbb bila aku kerja & jmpe mcm2 org ni,it make me realise sumthing...sumtime,reality hurts..politik banyak...bukn politik barisan nasional tu...ala,politik ngan org..politik ni maksudnye mlakukan ssuatu utk mendapatkan sesuatu...tringat pula contoh yg die bagi mse btn hari tu...dia cakap,
"manusia ni dari kecik lagi da pandai berpolitik.sebagai contoh : bile si anak ni pergi ke kedai dengan mak die.si anak ni nak beli gula2,tp mak die tak nak belikn.die pun mnangisla,merengek sume siap hentak2 kaki lagi kat kedai tu.dan disebabkan mak die malas nak melayan karenah si anak,mak die pun belikan je la"
Si anak dapat apa yg die nak bile buat macm tu kan..so,that's the point!Senang je nk faham konsep die kan..smpai skrg aku ingt..=)  politik ni byk kt luar tu,dunia pkerjaan..so kenala ready..student klau ckp pasal politik je,boring,x mau dgr..sebenarnye sronok jg bile fham..x payahla citer psal BN sume tu..cube tgk btul2 dlm khidupan sharian kita ni,anda akan nampak...hehe...lepas tu,keluar la gosip macam2...haha..

Lupakan la pasal politik tu..kembali kpd zaman universiti..seronok bile dpt krja dgn org,terutamanya bila dapat bkerja dlm 1 orgnisasi yg best,krja sme2,sush sme2..tp kn aku rasa la,ble da krja btul2 nnti,susah da nk jmpe organisasi yg mcm ni..sbb mse tu,org akn buat krja sbb ade kpentingan or sbb mmg da keje die...nikmat buat krja tu tak ade bile tak ikhlas,tak suka & tak ade hati nak buat..so,take the chance,selagi ade peluang,go for it..zaman universiti ni la yg paling best..cari experience tu..masa tak banyak pun..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)