the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Tuesday, January 25, 2011

cuti sem,balik ka??

salam semua...
teringat kata2 my best friend tadi...blogging nda pernah pun bagi salam..sorry guys...nda sengaja...kadang2 excited sangat mau menulis ba...today my post will be in bahasa sabah...entahla kenapa,maybe sebab da lama nda berkurapak(maksudnya bercakap dalam bahasa brunei) ni tau...haha...almaklumlah,suda lama tidak balik sabah,rindu mau bercakap sabah...kawan2 sabah pun nda banyak sangat di sini...

ok,focus on our topic...aku sebenarnya bukan apa pun...boring suda bila orang tanya pasal cuti sem ni...ok,for your information,i will never go back to sabah if it's only for a  week or two...nda berbaloi la...kecuali hari raya la,it's an exception..kalau kamu tnya lagi kenapa nda juga balik,bulih ba,tpi kamu la bagi duitnya..haha..just kidding!mostly,orang yang baru tau,mesti feel pity of me...nda payah la...it just make thing worst...aku nda kisah pun...i'm used to it la kawan...jangan risau...bukan aku tak sedih,tapi biasa suda...

aku masih ingat masa part1 dulu,mula2 duduk sini...masa cuti sem kan,tengok orang usung bag,keluar uitm,mau balik rumah,sedih gila sebab teringat mak yang nun jauh di sana...tuhan ja yang tahu macam mana aku rasa...disebabkan ingin menyibukkan diri masa cuti sem tu supaya tak fikir pasal rumah,aku pun joinla program anak angkat...at least terubat la rindu aku pada rumah sebab dapat mak & ayah angkat kat sini...mereka pun baik sangat,da la yang mak angkat kami tu orang indonesia...best dapat cakap sabah ngan dia...=) lepas habis cuti tu,start kuliah macam biasa...lupa suda pasal sedih2 ni...

tapi kan,saya suggest la,pada yang nda pernah belajar jauh2..take this chance...biarla nda selalu balik pun...tapi sekali balik,nikmatnya tuhan ja yang tau...baru la kita tau tempat orang macam mana..dan walau sebaik mana pun tempat orang,it never feel like home...that's what i feel bila balik sabah...excited gila...barula aku tau,best lagi drive kereta di sabah,cantik lagi permandangan di sabah,best lagi shopping complex di sabah,sedap lagi makanan di sabah...haha...dan banyak lagi..dalam erti kata lain,

 there's no other place called home : sabah <3

i love sabah!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)