the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Sunday, March 25, 2012

kecewa dan mengecewakan

salam semua...
aik,mimpi ape pula hari-hari post  ni? haha... apa salah nye kalau free kan.. nak meluah sikit hari ni...

i'm feeling so down today... 
sebab terpaksa kecewakan orang yang paling saya sayang.. 
saya minta maaf.. 
tidak sanggup rasanya nak beritahu perkara yang sebenar... 
tak sanggup melihat riak muka nya tatkala mengetahui perkara sebenar...

akan tetapi sampai bila hendak berselindung...
dan kenala bercakap benar walaupun pahit kan...

tapi ketahuilah, ia menghantui saya setiap hari..
i'll try my best next time..


ini barang free!!!

salam semua...
memang da lama sangat saya tak update blog saya ni kan... sorry2, kat ruma sewa baru pasang wifi... baru la dapat online... pasal holiday, nanti saya cerita ea.. hari ni cerita pasal benda free... wee~ siapa yang tak suka barang free kan? cuba habaq kat saya... aik, tiba2 tercakap utara pula.. rindu pula nak cakap utara... hehe... okay, berbalik kepada barang free ni... mana saya dapat ni? mana lagi  kalau bukan bb1m- baucer buku 1malaysia... saja bikin suspen.. saya tau banyak yang dapat kan, banyak juga yang da habis guna kan.. hehe... saya baru je habiskan kepingan baucer yang terakhir tadi... baucer, nasibla kau ada expired date.. kalau tak,sampai semester depan aku simpan kau...da saya pun  tak tau nak beli apa da... at least i use it for good use... yang pasti untuk pembelajaran, selaras la dengan purpose nya kan...



pada mulanya, ada la juga berniat jahat nak guna baucer tu untuk seronok-seronok je... nak beli novel segala... da saya ni pun hantu novel... mula-mula nak habiskan kat kinokuniya... ah, berangan je kau ni azreeyah... haha... lepas tu nanti duit beli buku minta kat ayah je... ish, teruk kan... tapi memikirkan saya tak ambil ptptpu,  mengharap duit mak ayah  je.. takpela,guna baucer ni untuk kurangkan sikit perbelanjaan.. da la  baru  masuk rumah sewa... duit banyak habis wooo... nasib boleh claim dengan mama gua... kalau tak, memang i da buat kerja part time da kat mcd tu... haha...

setiap pelajar ipta diberi 4 keping baucer yang setiap satunya  bernilai rm50... kepingan yang pertama dan  kedua memang saya guna sepenuhnya membeli buku... memandangkan hanya dua buku yang perlu saya beli semester ini, semuanya rm85 je.. selebihnya saya belanja cik abang buku..hehe..  kepingan yang ketiga, saya beli alat tulis iaitu segala kertas kajang, kertas a4 dan lain-lain... bila tiba kepingan yang terakhir, saya pun suda tak tahu nak beli  apa... berminggu-minggu berfikir..



then, terlintas di fikiran... saya ni jenis yang suka beli barang that i can  remember how i bought it... for example, my watches and bags... every item tu mostly ada sentimental value, have stories behind them... for example, ada beg saya yang saya beli guna duit yang kena bagi smpena birhday... jam tangan pun macam tu juga... because these things akan digunakan lama... thats why i have a lot of watches and bags... haha... 



so, fikir punya fikir, i decided to buy a calculator using the last voucher... calculator ni guna bertahun-tahun... da kerja pun boleh guna lagi.. calculator lama pun macam da lama sangat... bagus beli yang baru... and as my second calculator... in case one of them run out of battery, i still have a spare...great idea azreeyah... :) my target is casio 991es... tapi kat kedai dekat-dekat ni, semua tak ada... nak pergi jauh, saya malasla... teramat sangat..tadi, kebetulan ke kedai yang dekat tu... tiba-tiba ada pula stok baru sampai... model casio 570es plus... paling baru la derr... agak tergugat pula i tengok... design cantik, lagi advance dari model yang saya guna sekarang...pikir punya pikir, keluar  masuk kedai, then i decided to buy it... sebab voucher nak tamat tempoh da sabtu depan... tak ada masa nak cari lain da... nak pergi turun kl pun malas.. grab je la kan... so, here it is... comel giler... hehe...



thats all for now..
nak kena maasuk tidur.. lewat da kot.. da lama i tak jadi burung hantu.. hehe..
thanks for reading this.. :)

p.s. lupa pula nak ucapkan terima kasih kepada kerajaan malaysia sebab beri baucer pada kami pelajar ipta ni... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)