the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Sunday, October 2, 2011

anak kampung

salam semua!
apa khabar semua? how was your weekends? saya ok je walaupun terpaksa lari dari program... haha... biarla... malas nak fikir... bikin sakit otak je memikir... lama pula tak post kan... yelah,hari kelas busy, tak ada masa sangat... sebab nak menulis ni nak kena ambil masa juga... so, here i am at 5am typing this post...

tengok tajuk - anak kampung... siapa anak kampung? sebenarnya tajuk ni tak ada kena mengena dengan yang hidup dan mati... haha... 

ceritanya macam ini, pada khamis malam yang lalu, ada jamuan raya fakulti... makan free! yeah! haha... da 2 minggu pekena makan free... macam ni la student... haha... semasa jamuan tersebut, tetamu juga disajikan dengan persembahan life band iaitu dari student juga... life band malam tu memang terbaik la... penyanyi dia nyanyi memang sedap... rugi siapa yang tak pergi... dari lagu first sampai la lagu last... tapi lagu last memang terbaikla... i salute la band tu... nak tahu lagu apa? ini dia...


lagu sabah, anak kampung dari jimmy palikat... yang sabahan mesti tahu punya lagu ni... memang popular pun di sabah lagu ni... kalau jalan-jalan di shopping complex, mesti dengar punyalah... saya memang suka lagu ni... best... selalu da dengar terutamanya masa kerja di supermarket dulu... tersemangat la pula dengar lagu ni... live lagi... rasa macam berada di sabah pun ada juga... haha... paling suka lirik yang ni...
tiada kereta ku 
bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada 
ada pun bapa punya
semua faham kan lagu ni pasal apa kan..well, i think the lyric is very straight forward kan... lagipun video di atas ni yang versi bahasa melayu... lainlah kalau dusun... tapi bagi yang tak faham ke, boleh juga tengok yang kelantan version.. boleh tahan juga... :) here it is...


macam mana? okay? tapi i still like the sabahan version... hehe... da nama pun orang sabah... haha... sabah is very rich with music... there are so many songs we have here... especially the kadazan dusun... they are very artistic i would say... maybe that's why banyak orang-orang sabah ni berbakat... tidak termasuk saya ye... haha... cubalah datang ke sabah during the havesting festival... memang sana sini lagu kadazan dusun je la yang kamu akan dengar... ala, macam juga orang melayu, kalau nak raya, sana sini lagu raya... haha...

nak tambah lagi, lagu sayang kinabalu... this is all time favourite.. quite famous... selain orang sabah pun tahu... :) jom layan~



lastly, a post card from sabah... :)


saja nak masukkan gambar diri sendiri... haha...sebenarnya nak tunjuk gunung kinabalu kat belakang tu~

till then, thanks for reading...
saja nak share...
if you have any curiosity do ask me...
mana tahu tak faham apa-apa ke...
mak saya cakap, kalau malu rugi... :)

p.s. bila nak balik sabah ni? nak nyanyi lagu-lagu ni kat kbox... :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)