the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Saturday, September 17, 2011

jejak kasih

salam semua...
apa khabar anda di sana? harap-harap semuanya baik-baik belaka... :) saya sangat happy... kenapa?? sebab dapat jumpa kawan-kawan sekolah dulu... yelah, bila datang shah alam ni, rupa-rupanya banyak pula kawan zaman sekolah dulu juga sedang belajar  di sini... tak sangka ek... di sini pula tempat bertemu kembali... boleh buat reunion ni kalau macam ni... haha... apatah lagi KL merupakan hub perhentian kepada kawan-kawan yang belajar di luar negara... KL dengan Shah Alam, bukannya jauh pun... seronok juga...

selalunya saya ni la yang asyik ketinggalan kalau kawan-kawan ni berjumpa... jauh sangat belajar nye sampai tak boleh nak jumpa diorang... terutamanya yang belajar oversea ni or yang tak tinggal di sabah da... diorang yang belajar kat oversea ni cuti tak sama dengan pelajar malaysia... memang la problem, kebetulan saya ni study di perlis pula dulu, memang sah takkan berjumpa punya... berapa tahun da... ada yang kawan saya, saya tak pernah jumpa 3 tahun... nasib da jumpa masa cuti hari tu and ada juga jumpa kat shah alam ni... terima kasih juga la kepada kementerian pengajian tinggi sebab tukar kalendar budak degree ni... kalau tak, tak ada la saya dapat berjumpa mereka-mereka ni...

semalam, setelah bersabar menanti kelas habis, saya ajak kawan sekolah saya dulu keluar... kawan sekolah saya ni la, walaupun kami belajar di tempat yang berbeza, our friendship is still the same... kalau balik sabah, wajib la lepak bersama-sama... wajib ok, bukan mesti... haha... kebetulan dia dapat sambung degree di shah alam juga seperti saya cuma di fakulti yang berbeza... saya rasa da lama tak jumpa dia... padahal baru seminggu okay... sampai begitu sekali saya rasa minggu ini berlalu dengan begitu lambat... sangat-sangat la tidak sabar menanti cuti, saya mahu rehat, penat la... huhu...

back to our plan to go out, saya dan kawan saya ni tak mahu makan di dataran cendakia tu, rimas kot... ramai orang, makanan pun faham-faham la... harga pun kadang-kadang macam tak caye je... so, we decide makan di luar... makan kat seksyen 2.. alang-alang nak lepak... buat-buat tahu je... padahal kami ni bukannya tahu sangat shah alam ni... dua-dua dari sabah dan baru je belajar kat shah alam ni... yakin je... haha... :)

memang kami kalau berjumpa tak pernah tak ada cerita... banyak gila kami cerita... tiba-tiba classmate saya  satu pula call kata nak datang... tinggal kat seksyen 17 je rupanya... da lama juga tak jumpa dia ni... maybe around one or two years... bila da jumpa ni, faham-faham je la perempuan... haha... gossip tak habis-habis... itu sudah pasti...  terima kasih kepada dia juga, kerana sudi menghantar kami balik... jadi kami tak perlu naik rapid untuk balik... kalau ikutkan hati nak balik lagi lewat dari 11pm, tak cukup borak beberapa jam je... tapi da la kami ni belum lagi memiliki kad matrix, tak berani pula nak lebih-lebih... karang, tak pasal-pasal kena tidur kat kfc pula... haha...

mereka dan saya... :)

selepas balik dari keluar makan, saya pergi lepak pula di bilik seorang lagi kawan sekelas saya yang sudah tiga tahun saya tak jumpa... kenapa tak pernah terjumpa? cuti memang sama-sama selama ni... tapi dia ni tinggal di tawau, jarang-jarang datang ke kk... sangat susah la berjumpa... banyak juga kami bercerita... kebetulan duduk di kolej yang sama and dia pun budak engineering... 

so, the day was like jejak kasih la pula... haha... and baru saya sedar, lama sangat saya tak berjumpa  dengan mereka ni semua... kesian nye la saya ni, selalu ketinggalan... bila da habis diploma ni baru berkesempatan berjumpa mereka-mereka ni...

hari ini pun sepatutnya diajak untuk berjumpa seorang lagi clasmate sekolah dulu... kebetulan dia nak balik ke australia da, belajar di sana... dia ajak jumpa di kl... tapi sangat-sangat la tidak boleh... sebab saya kena balik ke kedah... nak kena ambil buku and nota-nota diploma dulu... sebab da tak ingat apa yang saya belajar dulu... banyak sangat la... lagipun lecturer da tak ajar da benda-benda tu balik... so, saya tak ada pilihan lain selain balik... sorry la kawan... tak dapat berjumpa... lain kali insyaallah... :'(

p.s. currently in kedah... just enjoying my holiday... just realise that i actually missing the northern region...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)