the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Tuesday, April 5, 2011

i need a break!

salam semua...

its tuesday again! da seminggu saya tak buat entry baru... sory guys! saya tak ada idea nak tulis apa... kita sambung cerita hari tu ek... yang rainy tuesday tu... kan its rain the whole day... the next day, i have a test pagi... time test  pun hujan lebat mencurah2... hmmh, habis je test, saya balik bilik, berehat and waiting for the evening class, kedengaran pengumuman di hostel,
perhatian kepada semua pelajar, anda dibenarkan untuk balik sehingga hari ahad sehingga keadaan banjir di perlis dalam keadaan terkawal.. bas untuk ke shahab disediakan...
well, disebabkan kangar da banjir, stesen bas kangar pun tutup., tu yang bas uitm hantar ke alor star terus.. saya agak tekejut dengan pegumuman tersebut... tercengang sebentar... dalam fikiran saya,
balik? mau balik macamana? ke mana juga? stay di bilik ja la... macam biasa, cuti...
well, i have a holiday for several days... seronok juga... time busy tiba2 ada cuti... unexpected... seronok... spent it by bermalas2 di bilik... saya tak kisah pun kalau ada bantuan banjir ke sampai... bermalas2an lagi penting dari itu semua... haha... tak rugi pun, masih cukup makan minum saya... bagilah sesiapa yang memerlukan... masa banjir dulu pun saya tak ambik sangat bantuan banjir... because i feel that i still ok... bagila kepada yang  memerlukan kan...

anyway, thanks uitm perlis for the holiday! hehe... :P


sebenarnya kan, bukan ini yang saya nak cerita pun... i just have one question to ask... kamu pernah rasa tak yang kamu ni deserve a break? i mean, macam saya, saya da lama do things for others... and now is my time to take a break and do things for myself... i'm just tired of pleasing everyone else and never myself... bukannya saya tak suka... it just i need a break... walaupun pleasing others is always my habit... where for me its better to please others rather than pleasing myself... yang jelas nampak, saya ni, kalau orang minta tolong, cukup susah to say no, its hard you know...  except for thing that i know that i cant help at  all... 

contohnya, kalau di rumah, siapa2 minta hantar ke mana2, seldom i said no... as long that i free, have nothing else to do, where i always have nothing much to do during my holiday anyway... so, i seldomly said no on that... that's why they call me supir or driver... mereka di kk tu memang menunggu  kepulangan saya to be their driver especially my mom and brother... haha... kawan2 pula seronok ajak saya keluar because mereka ada driver... tapi diorang kena tunggu driver bersiap la... biasalah saya ni, lambat and they have to wake me up dulu la... haha.... selalunya driver yang tunggu penumpang... ini, driver yang ditunggu penumpang... haha...

driver macam ini ke? no,no.. i will not open doors for my passengers... hehe.. :P

well, eventough sometime i was like malasnya mau hantar... selalunya my brother la... dia memang mengambil kesempatan betul bila saya ada... tiba2 minta hantar or ambil dari kelas... padahal selama saya tiada di rumah, boleh pula pergi kelas sendiri, naik bas... bila saya ada, minta hantar and ambik pula... sometime i babble but in the end saya ambil juga... haha... hantar pergi kelas? hardly because usually  i still asleep during that hours... eventough he tried to wake me up but i won't wake up i know what he's up to.... malas mau layan... :P 

inila kereta saya... oopps~ salah, it's actually my dad's old car... :P

tapi selalunya siapa2 yang mau mintak saya jadi  driver ni, kena buat reservation dulu la... terutamanya if its involve early in the morning... so that if saya dikejutkan dari tidur, i'll woke up... if not, i just ignore it... haha... i like kalau jadi driver my mom, she always tell me earlier and nanti dia belanja la saya makan apa2 saya mau... haha... duit pun tak payah cakap la, dia bagi ja... :P  mama saya ni, kalau dia minta hantar pergi office awal pagi pun, saya sanggup... well, she told me earlier kan... saya mesti bangun punya la... kalau tak, kena marah pula nanti... kadang2 bila hantar my mom ni, i was mamai(half awake) and my eyes still not open thoroughly.. i dont know how i was driving during that time.. haha...
ok, ini baru real... :)


ish, jadi cerita driver pula ni... haha... ok, back to the real issue...you know? there are also times that i do my little sister a favour on accompanying her to go out with her friends... well, my mom didnt allowed my sister to go out with her friends without elder accompanying them... so, there i am, doing nothing... when my sis ask to do the favour, i was like, ok, boleh saja... i was just helping, i know what it feels like... i've been there once... when all my friends ask me to go to the mall together and usually i cant come with them.. my mom didnt allowed me... now, i'm the ticket for my sis to go out with her friends... well, what the big deal anyway... i think there are 2 times already, one is watching movies and one is went to the library... haha... i just trying to be a good sister... walaupun agak boring, i try to enjoy myself during that time... well, its not boring pun, i like that places.. masa accompanying them ni, i give them their time, saya tak mau la kacau mereka... i've mine... saya bukannya suka menyibuk hal orang... let them be, i just watch them from distant... takkanla semua benda saya nak tahu kan... :)

ok, that's another example of i cant say no to people who seek help from me.. its like a disease you know... to say no is like a disappointment to me... but lately, i dont care... i dont know why i tired of it... i need time for myself... hurm... maybe there are reasons... but i still searching... huhu~ 
till then, thanks for reading... :)

p.s. di awal entry, cakap tak ada idea... tengok2, panjang berjela juga tulis... haha... XD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)