the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Friday, February 4, 2011

jalan2!

salam semua...
hari ni keluar berjalan2 dan makan!haha...bab makan saya suka...
tasik melati
hari ni,kami ke sini --> 
saja,jalan2...tak pernah ke sana sebelum ni...lagipun birthday si pakcik hari ni..happy birtday darl!so,picnic la kitorang hari ni..aku,pakcik and member aku...=) aku buat sandwich..nyum2..buat sndwich telur...and beli la tuna juga.mana la tau ada yang nak makan tuna...

sandwich telur
sandwich tuna
ok,selepas bersiar2 di sana,pergi ke pasaraya,beli barang sikit...and last destination macam semalam,pasar malam...haha..faham2 la nak cari apa kat pasar malam ni,makanan la...hehe...

hari ni makan nasi campur je..biasa,sebab dari semalam tak makan nasi...and then,beli sayap ayam panggang and roti john...hehe...tapi kan,sayap ayam panggang kat sini tak lawan la macam sayap ayam panggang kat sabah tu...sangat sedap,hingga menjilat jari..hehe...setiap kali aku balik sabah,mesti beli..terutamanya musim puasa...=) roti john pula,kalau kat rumah,aku tak beli pun...mak aku buat sendiri,banyak gila dia buat..semua boleh makan,tak payah berebut2..sedap pula tu...homemade gitu...haha...mak aku suka memasak...so,sesiapa yang datang  sabah,bolehlah datang rumah aku,makan masakan mak aku yang sedap...hehe...

sayap ayam panggang
roti john!

sampai je rumah tadi,makan dengan member..dan sekarang tersangatlah kenyang dan kepenatan..hari ni aku bawa kereta manual...=0 tak sangka aku boleh bawa lagi walaupun da bertahun2 tak bawa kereta manual..hebat juga aku ni ek...hehe...perasan! ;)
thanks for reading guys..=)

aku sangat kenyang!

salam semua...
hari ini keluar dengan si pakcik...=) rindu pula,semalam nda keluar langsung...so,dendanya,kenala bawa aku keluar berjalan2,window shopping...hehe...padan muka dia...=P jahatkan aku ni...

makan tak payah cakapla...macam2 aku makan hari ni...hehe...mula2 makan waffle,teringin pula...kebetulan tak makan apa2 lagi dari pagi..tengah berjalan2 tu,ternampak kek pula...memang pantang si pakcik nampak kek ni especially blueberry,his favourite...so kitorang pun beli la...dia beli blueberry kek,aku beli blueberry cheese kek...si pakcik tak suka cheese,nak buat macam mana..rugi la dia,cheese sangat2 sedap...nyum2!haha...

 lepas tu singgah makan di kedai capati,makan capati...saja ja...masa on the way tadi nampak kedai tu and teringat yang orang cakap capati kat kedai tu sedap...boleh tahan la...but i prefer roti nan...especially nan cheese...sangat sedap...siapa yang tak pernah try,you should try one..=)


caaapatiiiii....

the cheesy cheese nan =)


ok,destinasi last,pasar malam...i like...haha..sana kan banyak makanan..haha...makanan lagi aku ni...sana,aku beli laksam and lok ching...teringin pula nak makan laksam walaupun tak sesedap laksam di rumah,dapatla juga merasa...aku belikan juga kawan kat rumah tu,nasi ayam and lok ching...ok,balik rumah,makan la...haha...makan aje...=P

laksam yang sedapppp...

lok ching pun sedap juga..=))

nasi ayam untuk kawan..=))

esok makan ape pula agaknya ek...hehe...till then,thanks for reading...=)
kali ni banyak gambar makanan je...hehe...=P
hope u enjoy this post...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)