the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Sunday, September 11, 2011

Hari Raya

salam semua!
pertama  sekali, nak  ucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua yang mengenali diri ini... 
Selamat Hari Raya 
maaf zahir & batin...
sorry la lambat wish... tapi bak kata pepatah, biar lambat, asal  selamat... haha... boleh guna ke? hentam saja lah..



how was your raya? best tak? mine? best la juga... tapi macam kureng feel la... kenapa ek? semakin tua ni, raya menjadi semakin kurang best la pula... pada pandangan saya la... meskipun still kena bagi duit raya...  terima kasih la kepada pakcik & makcik saya yang baik hati...still bagi duit raya kepada saya yang tua bangkak ni... adalah juga duit untuk disimpan di asb saya..  :)

berbalik kepada persoalan tadi, kenapa  raya kali ni kurang feel? ini la kali pertama selepas 3 tahun saya berpuasa penuh di rumah... yelah, disebabkan menuntut ilmu di negeri orang nun jauh di sana, saya hanya dapat pulang bila  menjelangnya  raya... maybe itulah faktornya...  da berbulan-bulan duduk di rumah sampai tak ada feel la pula... 

teringat pula saya semasa diploma dulu, setiap kali nak  balik raya, mak aih, seronok giler dalam hati ni, tuhan je yang tahu sampai tak boleh nak digambarkan dengan kata2... antara situasi2 yang saya tak boleh dilupakan bila cuti raya dah nak dekat :

kuliah

student : da mula malas nak datang kelas..faham2 je la, fikiran dah melayang balik  rumah... haha... yang ambik cuti  awal pun ada juga... termasuklah saya... oppss! kantoila pula... haha...

lecturer : start la cancel2 kelas sebab ramai student yang da balik raya or lecturer sendiri yang  nak balik raya  awal... haha... student  bukan main suka lagi... siapa  yang tak suka? cuba habaq kat saya... haha... like, like, like...



quiz  & test

lecturer : kalau lecturer yang strict, memang suka la buat quiz & test nak dekat2 cuti ni... dia nak semua  orang  datang  kelasnya... siapa yang  tak datang dapat kosong... ada beran ke tak datang?

student :  eventough kena datang untuk menjawab quiz or  test, semuanya jawab sambil lewa je...  semua da tak  ada  mood nak study...  mood raya ada la...  haha...
tengok je baju raya pun da melompat2 macam esok je raya...haha..


hostel
cepat je hostel tu  kosong...  kalau  boleh, habis je  kelas terakhir before cuti tu,  terus je nak tarik beg dan  balik  kampung... da tak sabar la tu...  haha...
amboi... bukan  main lagi ye pakcik.. sampai dua beg... haha... balik kampung~~
p.s. terima kasih kepada model, anda berjaya! nanti contact i, kita bincang pasal bayaran... hehe...

seronok kan time belajar ni sebenarnya... walaupun terpaksa berkorban, tapi ada juga manisnya... biarpun orang selalu mempersoalkan, kenapa nak study jauh2? saya percaya setiap perkara itu ada hikmahnya kan... why took it negatively? why dont u took it positively?  jauh ke? tak ada la juga... yang belajar kat luar  negara tu tak jauh ke? lagi jauh kan... relax sudah...

hmmh... back  to business, maybe sebab tak  berada jauh dari kampung macam selalu kot menyebabkan raya kali ni tak best sangat... tak feel sangat.. tapi biarla pasal feel2 tu.. yang penting raya kali ini agak istimewa sedikit  daripada biasa sebab my cousin's wedding... ingat tak cousin saya yang menghantar hantaran hari tu? dah selamat pun diijabkabulkan dengan pasangannya pada 3 september yang lepas... alhamdulillah... keesokannya pula adalah hari persandingan mereka... gambar ada banyak... tapi nak upload kat sini pun, cousin i dah upload di blog dia... lagipun dia yang tangkap gambar2 tu semua... let's give her a visit!  click here!

but, picture of the day! yang paling epic... jeng, jeng jeng....


cuba tengok gambar tu betul-betul... berapa orang je yang pandang kamera? haha... sebenarnya, during that time, my brother (the one carrying  a kid) was forcing my little cousin to join us taking picture... but as you can see, she dont like it and start crying... haha... everyone was distracted by  them and that is why they are all gazing at them... except for my cousin (hafiza), my other cousin (atikah) and me... haha... nampak sangat kami ni memang pentingkan gambar daripada keadaan sekeliling... whatever.. yang penting gambar saya kiut! haha... sangatla perasaan...

that's all for now...
ignore kata-kata yang berunsur keperasanan saya...
sekadar untuk jenaka...
tetapi kalau anda rasa saya ni kiut...
sila 'like' saya...
haha...
just joking...
takde like-like di sini ye...
kalau nak, sila la layari laman sesawang facebook...
sekian, terima kasih... :P

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)