the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Sunday, April 10, 2011

siapa nak bercuti ke sabah? jom!

salam semua!
ok, this should be a short one... saya tengah study for my test esok... tapi saja je gedik on9 sekejap... hehe... internet ni memanggil2 saya, time saya study tadi... haha... alasan... saja je release tension kejap... :)

straight to the point... ada siapa2 yang nak bercuti ke sabah? i think bulan mei ni sesuailah... lagipun tengah cuti sekolah, cuti semester and cuti segala2nya la... and saya pun memang nak balik sabah pun awal bulan mei ni... kan da habis study da masa tu, insyaallah... parents saya da mula bising kat rumah tu sebab anak dia sorang ni tak beli2 lagi tiket balik sabah lagi... sory, mama and bapa, saya ndak tau lagi mau balik bila... but saya rasa saya macam balik awal mei la.. tengoklah macam mana nanti... 

malam ni saya saja je gatal tangan tengok harga tiket flight balik sabah... saya pun tak tahu lagi nak naik apa : air asia, malaysia airlines or firefly... tapi ingat nak naik malaysia airlines or firefly... sebab air asia saya da selalu naik... malaysia airlines pula the last time saya naik masa saya sekolah rendah... masa tu, air asia tak ada lagi... firefly pula saya pernah naik tahun lepas dari subang ke alor star... kapal terbang kecik je... tapi yang flight ke sabah ni baru je firefly lancarkan... and mestilah pakai  kapal terbang besar... saya saja nak try firefly yang ke sabah ni... lagipun, for your information, firefly ni adalah anak syarikat malaysia airlines juga... so i was hoping the service is great... :) so, jom tengok the prices of the flight tickets... this all are for 5th may 2011 from kuala lumpur(klia) to kota kinabalu(kkia)....

this is for air asia. tiket yang paling murah for that day is RM149. boleh tahan juga la...
ini pula malaysia airlines. tengah promotion ni... RM164...murah kot berbanding harga biasa... RM164

ini pula firefly. murah gila... RM132..
klik gambar-gambar kat atas kalau nak tengok lebih jelas... 

macam mana? ok juga kan harga... mana tau ada yang nak bercuti2 ke... :) firefly ni memanglah mempermainkan perasaan saya... mula2 saya tengok RM49 je... bila tambah tax and service jadi RM132... aiyooo... service dia yang mahal tu... tax biasala... nasib masih murah lagi... air asia pula tak ada bayar service... tapi anda kena bayar bag and kalau nak makan kena bayar asing... maybe firefly da masukkan harga bayaran bag and makanan dalam bayaran service tu kot... so, lain kali kalau tengok harga tiket, sila tengok harga total (yang da campur tax and service).. 

nak naik mana satu ek? siapa2 yang nak beli tiket murah, cepat2 ek... kadang2 harga dia cepat berubah... sekarang tengah promotion... tapi tengok tarikh juga ek... tak semua tengah promotion.. sometimes hari lain, lain harga... so, siapa cepat dia yang dapat... klik gambar or link di bawah ni kalau nak tengok harga or beli tiket... kalau nak tengok tiket ke destinasi lain pun boleh... mana tau ada yang nak pergi bandung or bali ke... :)



 

 

ok, that's all for now... thanks for reading... got to study for my test tomorrow... wish me luck... :)

p.s. short la sangat my entry ni... haha... azreeyah, go study!

5 comments:

SoLy SoLicious said...

waaahh.. murahnye fierfly 2...
jum pegi sabah.. hee

azreeyah awg azli said...

tu la...
jom pergi sabah!
sy bawa jln2...
hee... :)

akema yazid said...

nak pegi sabah secara FREE boleh x?? :P
aku tunggu hang kawen nanti baru aku nak p sana..
huhu..

azreeyah awg azli said...

FREE?
tunggu aku jadi jutawan, hartawan, dermawan la dulu baru boleh bagi tiket FREE...
haha...
kalau kau dtg sabah time aku kawen, x dapatla aku nak bawa kau jalan2...
aku nak pergi honeymoon masa tu...
haha... XD

HASNORWANI ... said...

slmt dtg ke sabah yg terchentaaaaaa..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)