the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Tuesday, March 1, 2011

test pertama-semester terakhir

salam semua!
hari ni adalah hari terakhir bulan februari 2011... dan juga merupakan hari di mana test pertama saya pada semester terakhir ni berlangsung, insyaallah... bila fikir2 balik kan, when was my test pertama di semester pertama saya? nearly 3 years ago... whoaa... lama juga saya menetap di arau ni ya... haha... itu of course la... tak sangka pula saya boleh tinggal di perlis ni selama itu.. dulu saya ingat lagi when i went to labuan... siapa yang tak pernah pergi labuan, sila turun tangan! haha... banyak yang tak pernah pergi kot... yang orang sabah mostly da pernah pergi i think... labuan ni macam langkawi, bebas cukai semua... kecil ja pulau labuan ni... bandar pun kecil... sebenarnya masa saya kecil2 dulu, saya menetap di labuan, belakang rumah saya pantai... terkenang pula zaman dulu2... saya berpindah ke kota kinabalu semasa saya darjah 3, sebab mak and ayah saya transfer sana... kk ni bandar besar la juga... shopping complex banyak la juga... so, when i went to labuan after 6 years living in kk, saja jalan2, saya teringat mak saya tanya saya,
ok ka kalau kita tinggal di labuan?
respon saya yang begitu pantas,
ndak mau! ndak best!
haha... tapi labuan memang agak kecil la juga... saya masih ingat masa saya kecil2 dulu, setiap kali keluar hujung minggu, mesti terserempak dengan kawan2 saya... kalau tak pun, yang saya kenal la... MESTI ok... bukan kadang2... so anda bayangkanlah how boring is that... i think kan, di perlis ni ok lagi... at least boleh la pergi kedah ke, penang ke...nak pergi siam pun boleh tau... banyak juga destinasi... takdela juga saya jumpa orang yang sama...

kecil je kan..

ni pantai layang-layangan belakang rumah saya dulu... sangat2 popular dengan gerai satay and abc yang tersedap di dunia bagi saya la...haha..
ni pula taman damai... dekat je dengan rumah aku... dulu selalu lalu, kalau nak pergi sekolah agama.. abang aku pula selalu panjat pokok asam kat sini.. haha...

semalam pula saya pergi karnival kat mushroom tu, terjumpa pula junior saya, budak sabah juga... saya masih ingat, saya kenal dia masa minggu orientasi, masa tu dia baru masuk uitm arau ni.. saya pula masa tu part3, jadi pembantu minggu mesra siswa... wah... tengok dia pun, macam baru semalam rasanya nampak dia as a part 1... sekarang da part 4 dia... cepatnya masa berlalu... ingat juga dia dengan saya ni... lama juga berborak dengan dia ni... seronok saya kalau dapat jumpa orang sabah.. sebab, saya dapat cakap sabah dengan mereka... da 5bulan tak balik sabah, takdela cakap sabah sangat... kalau dulu saya ada kawan sabahan in my class, boleh cakap dengan dia selalu... sekarang, dia da pindah, 3 sem da... mula2 dulu asyik kena cakap semenanjung saya rasa macam not myself... rasa pelik... tapi nak buat macam mana, nak cakap dengan siapa, cakap dengan yang lain2 ni, mereka tak faham karang..haha... tapi lama2 da biasa, okla.. takpe, bila balik sabah, saya tukarla channel... =)

petang tadi pula masa saya beli makanan kat dining, terjumpa sorang akak ni... saya ingat lagi kakak ni, saya kenal dia masa saya first time jadi pembantu minggu mesra siswa, masa saya part3 la... dia pula part6 masa tu, kecik je orangnya... beberapa minggu ni saya asyik ternampak dia je, tapi macam takut salah orang pula... sebab da lama tak nampak dia... masa dia part 6 tu je la saya nampak dia... da setahun da kot... so tadi dia tegur saya,
akak : part berapa da?
rieya : part 6 da kak.. eh, kak baru masuk sini ke? lama tak nampak kak..
akak : ye, baru sambung degree sini...
rieya : owh, lama nye.. kerja ke kak sebelum ni...
akak : a'ah... berehat jap... ni pun bru masuk degree semester ni...
banyak lagi saya sembang dengan dia... tapi ni yang buat saya terfikir... berapa tahun da berlalu kan... kadang2 saya tak percaya saya ni da part 6 ok... saya ni senior... saya rasa saya ni macam part 1 dulu je lagi.. hehe... saya da nak habis da....=D

thanks for reading this...
hope u enjoy this.. =)

p.s. rasa macam nak pergi labuan la cuti ni.. nak bawa kawan2 pergi sana la... =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)