the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Saturday, February 26, 2011

tutup telinga anda!

salam semua...
how's your saturday? harap2 semua ok... senyum selalu..=) hari ni nak cerita pasal apa ek? da baca tajuk kan.. kenapa saya cakap macam tu?? kadang2 tak semua benda kita harus tahu kan... certain thing it's better kita tak tahu... bukan apa, kadang2 bila kita tahu sesuatu tu,  ia buat kita rasa bersalah, terkejut and benda tu akan asyik berlegar2 di fikiran anda.. apa yang saya cuba perkatakan ni? 

tutup telinga anda macam ini!


dalam kehidupan harian kita, sebagai contoh : anda ada seorang kawan ni, ada pakwe or makwe... then, one day anda tau pakwe or makwe dia pasang lain kat belakang kawan anda ni... mesti anda berat nak bagitahu kan... nak bagitahu, kesian pula... tak bagitahu, rasa bersalah pula... buat tak tahu, benda tu asyik berlegar2 pula di minda anda terutamanya kalau dia tengah bercerita pasal pakwe or makwe nya tu kepada anda... bayangkanlah...

lagi satu contoh : anda da lama berkawan dengan kawan2 anda ni, you thought they are ok... tak pernah ada masalah dengan mereka ni... and tak pernah terfikir pun akan ada masalah... and then one day, accidently, anda terdengar mereka mengata salah seorang daripada kawan2 anda ni... memang mereka pun tak sedar anda berada di situ... anda balik dengan hilang kepercayaan kepada mereka dan rasa bersalah sama ada hendak memberitahu tentang apa yang diperkatakan itu kepada kawan anda itu...

kalau malas nak tutup telinga anda pakai jari, pakai benda ni pun boleh.. saya pernah pakai benda ni sekali masa buat latihan menembak kat plkn dulu.. =)


ish, lebih baik tak tahu kan kalau macam tu... kalau akhirnya anda yang dihantui rasa bersalah... anda yang rasa teruk... yang lain tu ok je, kita pula rasa teruk... so, kalau tak nak tahu, larilah jauh2 kalau orang tengah bergosip ek... tutup telinga anda! tapi saya rasa kalau orang bergosip tu, saya pun dengar sekali.. haha... insaflah azreeyah...  =P  so kalau takut nak tahu, lari jauh2 bila orang nak mula bergosip tu or just simply close your ear guys... =)

thanks for reading...
hope u enjoy reading this and if u have something on your mind, just leave some comments.. =)

1 comments:

fizalinolie said...

Thanks dtg bertandang dan follow blog saya. saya follow awk balik.. Huhuhu.. follower ke 100. Keep in touch :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)