the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Wednesday, February 23, 2011

entahlah

salam semua...
hari ni penat dan ditambah pula dengan kekecewaan yang tiba2 melanda diri... aku kecewa dengan orang yang tiada pendirian ni... kalau sekali dua, tak apalah... tapi kalau sampai ke akhirnya? tolonglah saudara/saudari... anda bukan budak lagi ya yang perlu ditunjukkan jalan... anda sudah boleh berfikir kan... anda tidak perlu jadi pak turut ye... 

bertanya pendapat boleh je.. tapi tak perlu ikut pendapat tersebut... fikir sendiri, mana baik buruknya... dan tolonglah jangan tanya pendapat seorang sahaja, tanya la tuan/puan empunya badan tu... sesungguhnya mereka itu bukan boneka.. mereka juga punya perasaan... yang lebih utama  punya kebolehan tersendiri..  percayalah pada kebolehan orang lain, barulah anda akan nampak kebolehan mereka yang sebenarnya.. jangan pandang rendah pada kebolehan mereka... walhal, anda pun tak tahu apa kebolehan anda... so, before you judge others, please do judge yourself ya...

dont judge a person with other person... every person have its own quality... if u do judge him/ her with other person... you will never see what his/her qualities are...

takut untuk membuat keputusan? take the risk... sebab kalau tak, anda tak akan pernah belajar... anda akan selamanya begitu.. sampai bila anda nak terus berada di zon selesa? sometimes you have to experience the unfamiliar world in order to truly understand yourself... kalau tak, sampai bila2 pun anda masih di takuk yang lama..

lastly, tolonglah jangan lari dari masalah... anda lari menyelamatkan diri... meninggalkan anak2 buah anda terkapai2... fikir2kanlah..

hmmh... saya tak boleh nak buat apa... tak apalah... saya doakan anda sedar la suatu hari nanti... terima kasihlah kepada anda... at least i gain a new experience today...

thanks for reading guys...=)

2 comments:

sarah mohamad said...

betul . saya setuju . sampai bila nak takuk lama kan . kadang2 kita kena step forward . take the risk . baru boleh maju .

azreeyah awg azli said...

thanks for the comment...
bila kita masuk the real world, its the reality of life... mesti ada orang macam ni punya.. maybe mula2 kita tak kisah sangat... tapi it will eventually affect us back... tak apa, it still an experience after all... experience is the best teacher..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)