the blog owner

hi there!
yeah, you over there...i write about my life in this blog..just expressing my feeling and share stories with others here..so, feel free to read my blog anytime and leave some comments or just say hi here...thanks for reading...=)




Tuesday, February 22, 2011

calculator

salam semua...
hari ni buat dua entry... yang ini pendek je kot... =) 
terjadi sewaktu kelas petang tadi.. kelas tutorial hydraulic.. sebelum tu ada kelas hydraulic juga, tapi lecture la, itupun buat revision je..masa kelas tutorial pula, banyak buat latihan la... macam biasa... kalau tak ada kira2 tu tak sah la... kira2 pula, of course la kena pakai calculator casio kesayangan aku.. bila nak start mengira tu, keluarkan la dari beg... dengan semangat yang berkobar2 untuk mengira, saya pun tekan la butang on.. nak start tekan nombor da, aik? kenapa skrin kosong ni? adoiyai, masa ni juga dia tak ada battery...tensionnya.. semalam ok pula... selalunya kalau nak habis battery nombor yang tertera kat skrin tu akan jadi pudar dulu and then da lama2 sikit baru mati...ini terus mati, tak ada langsung keluar kat skrin tu apa2..teringat pula minggu yang lepas member saya, cik adila yang terlupa membawa calculator pada kelas yang sama juga..agak tension kerana lambat untuk menyiapkan soalan..apatah lagi kalau meminjam calculator saya, yang banyak orang tak reti nak guna... sekarang saya tau apa rasanya..huhu...

calculator kesayangan saya..=)

alternatifnya, gunalah calculator di handphone kesayangan saya...nasib baik touch skrin, ala2 menekan calculator juga...haha... lecturer yang lalu dekat meja saya pun pelik and bertanya... saya dengan bangganya ambil calculator tu dan tunjuk kat dia, tekan butang on pun tak hidup.. lecturer ketawa je..hehe...tak apalah... tapi, calculator, please la jangan buat camtu masa exam tau...tak jawab exam karang jawabnya saya... so, selepas ini, pergi exam, kena bawa dua calculatorlah... baru selamat.. pesanan ikhlas dari tuan punya blog...=)

terima kasih handphone kesayangan..=)


selepas habis kelas tutorial, petang tu juga saya pergi kedai dan tukar battery calculator tu.. bila abang kedai tu buka calculator tu, tengok2 battery tu da leaking.. mujur cepat2 saya tukar...kalau tak, boleh rosak juga calculator saya..patutlah tak ada battery langsung calculator ni...tapi pelik juga...saya ingatkan battery murah2 je pandai leaking...sebab yang sebelum ni saya pakai battery AAA energizer advance lagi...pun boleh leaking? nampak sangat saya ni study hard, asyik tekan calculator ja memanjang...apatah lagi kebelakangan ni asyik jadi bendahari program ja...kira duit ja kerja...haha...perasan la saya ni...jangan percaya ya...itu semua dusta... over...haha...

model ni ramai orang guna kan...

masa tukar battery tu, abang tu cakap, 
abang kedai
kalau adik pakai yang calculator satu tu, battery dia baru rm2....

rieya            : 
tak apa bang, saya da biasa pakai calculator ni.. seronok dengan function dia.. saya pula da tak  reti sangat nak pakai yang calculator model tu..

yelah, dia pun cakaplah... sebab saya kena beli battery AAA tu rm7.50...2 biji la... kena beli dua2...sebab dia packed dua2.. tapi saya tak kisah pun... janji saya puas hati... lagipun nak pakai belajar kan.. tak payah berkira la... kalau semua nak berkira, tak payah belajar.. duduk rumah je, tunggu kena pinang.. haha.. joking... ala, bukannya kena tukar battery tu setiap hari... 2 tahun sekali camtu je..

sedapnya la kucing ni tidur atas calculator tu... nasib baik comel.. =3


that's all for today...
pendek tak? haha.. tak tau la saya... no komen.. =P
thanks for reading and i hope u enjoy it.. =)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

click here! =)